Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Deo Amerikanaca oseća se izdano, zato što im je rođena sunarodnica Ajlin Gu, okrenula leđa i prešla da brani boje Kine pre tri godine.

Osamnaestogodišnjakinja je uzela zlato u skijanju slobodnim stilom na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, pobedivši Francuskinju Tes Ledo.

PROČITAJTE JOŠ:

Osvojila je 188,25 bodova, dok je Francuskinja ostala kratka sa 187,50 bodova, dok je Švajcarkinja Matilda Gremo osvojila bronzu.

„Ovo je najlepši trenutak u mom životu. Najsrećniji trenutak, dan, šta god u životu. Ne mogu da verujem šta se upravo dogodilo“, rekla je Ajlin Gu za sajt Olimpijskog komiteta.

Ajlin je manekenka koja na ime sponzorskih ugovora sa mnogim poznatim brendovima zarađuje milione dolara godišnje, ali se bavi i olimpijskim skijanjem.

Njena popularnost je „eksplodirala“ u Kini, koju predstavlja iako je rođena i odrasla u Kaliforniji, od oca Amerikanca i majke Kineskinje.

U danu pobede kineske društvene mreže, među kojima je Veibo, doživele pad zbog toga što su joj pratioci za oko pola sata ostavili 90.000 komentara.

Povezani haštag „Gu Ajling osvojila zlatnu medalju“, imao je više od 300 miliona pregleda za sat vremena, zbog čega je Veibo pao usled prevelikog broja korisnika.

BONUS VIDEO: Vukičević nije uspeo da završi spust na Olimpijskim igrama – njegovi utisci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar