Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Poznati teniski trener Patrik Muratoglu smatra da nije strašno što je Novak Đoković poražen od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena.

Novak je u četiri seta izgubio od Italijana (6:1, 6:2, 6:7, 6:3) i otišao je kući kao poražen prvi put kad u Melburnu dođe do polufinala ili finala.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je bio razočaran time kako je igrao protiv Sinera, nije imao svoju agresivnost, udarce i ono što Muratoglu posebno ističe – fokus. Sa druge strane, imao je breme koje mu je sada skinuto s ramena.

„Ne bih bio iznenađen kada bi Novak osetio olakšanje posle turnira. Nije ni svestan koliki je teret bio na njegovim ramenima… Bilo je šokantno videti Novaka u polufinalu grend slema da je toliko van ritma za igru. To je bio možda i najgori Novakov meč koji sam gledao, nije bio tog dana prisutan na terenu, nije bio tamo. Mislim da je ključ na kraju prošle sezone gde je Siner dvaput pobeđivao Đokovića i mislim da je prošli put bilo bolnije jer svi znamo koliko Novaku znači Dejvis kup. To je verovatno ključno objašnjenje zbog čega je Siner mogao da odigra tako dobar meč, a Đoković to nije mogao“, rekao je Muratoglu.

Đoković u Australiji nije izgubio šest godina, odnosno 2195 dana i to od meča sa Hjeongom Čungom. Sve do ovog meča sa Sinerom, dok je Italijan motivisan da se dokaže još jednom i pokaže da nije slučajno pobeđivao Đokovića krajem prošle godine.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели THE COACH (@patrickmouratoglou)

Podsetio je Muratoglu i na to da je Adrijan Manarino prva dva seta od Novaka izgubio sa 6:0 i 6:0, zbog čega je i sam Đoković priznao da je u trećem bilo vreme da mu dopusti neki gem. Teniski trener to objašnjava potrebom boljeg tenisera da vrati fokus.

„Razmislite samo o tome, nije izgubio nijedan meč od 2018. godine, nikada nije izgubio polufinale u Australiji, osvojio je deset titula ovde. Da li može da nastavi tako? Ne, to je previše pritiska. Viđao sam to, pa i kod šampiona, kada je previše pritiska nekada im je potrebno da ne uspeju i na neki način osete olakšanje. Sada je razočaran, ali videćete za nekoliko dana. Za nekoliko dana će to biti normalan pritisak – pritisak prvog tenisera planete i najvećeg svih vremena, ali ovo je ipak bilo previše za njega. I dalje mislim da će ove godine osvojiti dva, ili tri grend slema“, zaključio je Muratoglu.

BONUS VIDEO: Janik Siner vs Novak Đoković – hajlajts

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare