Foto: Printscreen Twitter / Tennis TV

Scena kakvu niste skoro videli, a možda i nikad.

Kanadski teniser Miloš Raonić pobedio je Frensisa Tijafoa iz Sjedinjenih Država na turniru u Torontu. Plasirao se u drugo kolo mastersa u svojoj zemlji sa 6:7 (12), 7:6 (4) i 6:3 posle dva sata, 42 minuta tenisa i jedne veoma neobične situacije.

PROČITAJTE JOŠ:

Igrala se završnica prvog seta, a nijedan od tenisera nije bio spreman da ispusti svoj servis sve do 26. poena u tom taj-brejku.

Po jedan brejk je dotle viđen u prvom gemu kada je Tijafo poveo sa 1:0, dok je Raonić brejkom poravnao na 5:5, a onda se otišlo u zanimljiv taj-brejk u kom je Raonić imao raspravu i sa sudijom i sa Tijafoom.

Tijafo je krenuo ka mreži da uhvati volej i pošalje dijagonalu, ali ga je inercija povukla i dotakao je mrežu. Raonić je tražio poen jer se to ne sme i zato što je verovao da je protivnik dotakao mrežu pre nego što je loptica udarila dvaput sa njegove strane mreže.

Sudija Fergus Marfi je isprva dosudio dodir sa mrežom ali se brzo ispravio jer taj deo mreže na koji je Tijafo naleteo ne tretira se isto kao da je to učinio na sredini mreže, jer se nalazi van bočne linije polja.

To je pokrenulo raspravu trojice ljudi, gde je poen na kraju pripao Tijafou, a pošto je bio na set lopti, značio je i set za Amerikanca.

Raonić je kasnije u taj-brejku dobio daleko manje dramatično, da bi u trećem setu prelomio meč brejkom za 2:0, posle čega je upisao pobedu.

Postao je prvi teniser posle 20 godina koji je bio izvan 500. mesta na ATP listi, a da je pobedio Top 20 igrača. Zanimljivo je da je i ove sezone odigrao četiri meča, sve na travi, po dva na Vimbldonu i u Hertogenbošu. Veći deo prethodnih godina je pauzirao zbog povrede.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar