Huan Karlos Ferero i Karlos Alkaraz posle osvajanja Rolan Garosa, foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Karlos Alkaraz osvojio je titulu na turniru u Pekingu (serija 500), a taj uspeh posebno emotivno je doživeo trener Huan Karlos Ferero.

Španski teniser je u finalu posle ludnice i drame pobedio Janika Sinera sa 2:1, po setovima 6:7, 6:4, 7:6.

Pobedio je Alkaraz trenutno najboljeg na svetu i još jednom potvrdio da je u ovom trenutku njegovo rivalstvo sa Sinerom izuzetno izazovno i istorijsko.

PROČITAJTE JOŠ:

Kamere su snimile Ferera, koji je nakon poslednjeg poena pustio suzu u boksu, očigledno svestan da su on i Karlos prešli težak put u poslednjih nekoliko meseci.

„Nisam video kako plače. Dobro je to znati, valjda (smeh). Bila je ovo posebna pobeda za mene. Posebno je podići trofej ispred svog tima i dela porodice. Pretpostavljam da je bio emotivan jer znamo kroz šta smo prošli u poslednja dva meseca. Ponovo sam osetio želju da putujem i igram turnire“, rekao je Alkaraz.

Doživeo je popularni Karlitos težak poraz na US Openu ove godine, ali sada ponovo blista i u seriji je od devet pobeda, te je jedan od glavnih favorita i na Mastersu u Šangaju, koji je već počeo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Posle severnoameričke turneje, bio sam malo utučen, nisam želeo da držim reket neko vreme, nisam želeo da putujem. Onda smo tih dana malo pričali, znajući da moram opet da treniram, da budem fizički jači, psihički, da bih prevazišao te trenutke. Poslednjih mesec dana smo veoma naporno radili, na terenu i van njega, da bismo mogli opet da proživimo ovaj trenutak. Zato mislim da se uzbudio. Ovo je bio poseban trenutak za mene i ljude oko mene“, kazao je Karlos.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar