Novak Đoković je na udaru Bena Rotenberga svaki put
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Scena iz boksa Novaka Đokovića, u kojem njegov fizioterapeut Miljan Amanović ne nosi masku tokom meča sa Stefanosom Cicipasom, privukla je pažnju medija.

Ko o čemu, Ben Rotenberg o prvom teniseru sveta. Američki novinar svaku priliku koristi da prozove srpskog asa i da na svaki način baci senku na sve što uradi ili kaže.

PROČITAJTE JOŠ

I za vreme polufinala Rolan Garosa krenuo je na Đokovića iz svih „oružja“ – ali odgovor postoji.

„Jedan momak u Đokovićevom boksu se čak ni ne pretvara da nosi masku“, napisao je Rotenberg, koji se, žargonski rečeno, baš ne skida Novaku sa grbače.

Nije dugo prošlo i stigao je odgovor Noletove supruge Jelene, koja je objasnila o čemu se radilo tokom polufinala pariskog grend slema.

Momak bez maske je Miljan Amanović, Novakov kum i dugogodišnji fizioterapeut.

„Taj momak ima dozvolu lekara (da ne nosi masku prim.aut). Nije sve u vezi sa kovidom. S druge strane, ja imam problema sa disanjem dok gledam supruga kako igra. Svi oko nas su testirani i negativni su“, napisala je Jelena Đoković na Tviteru.

Amanović je svojevremeno imao problema kardiološke prirode, zbog čega i ima dozvolu lekara da nije u obavezi da nosi masku.

Zato Novak u svom timu ima dvojicu fizioterapeuta, jedan je pomenuti Amanović, koji ne ide na daleka putovanja, a drugi je Ulises Badio, argentinski stručnjak, koji je uz prvog tenisera sveta obično na turnirima u SAD i u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ Najduže rivalstvo u istoriji tenisa – Đoković vs Nadal VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare