Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Kineski teniser Jibing Vu ispričao je do sada nepoznatu anegdotu o srpskom igraču Novaku Đokoviću.

Vu je pre nekoliko dana zabrinuo teniski svet tako što je kolabirao tokom svog meča i onda morao da preda, iako je vodio. On je deo najboljih 100 na svetu, ali u poslednje vreme je dva puta imao zdravstvenih problema na mečevima.

PROČITAJTE JOŠ:

U danima nakon njegove predaje protiv Josukea Vatanukija na turniru u Vašingtonu, u javnosti se pojavila Jibingova priča o susretu sa Novakom.

„Mislim da je Đoković najbolji u tome što jednostavne stvari radi na neverovatan način. Kada sam izvan sezone trenirao sa njim, pre šest godina u Monte Karlu, sećam se da smo imali baš dobre razmene i da je pričao kineski sa mnom“, otkrio je Kinez.

Đoković je godinama bio među popularnijima na turnirima u Pekingu i Šangaju, a više puta je isticao da je dobro što tenis u toj zemlji napreduje.

„Zaista sam srećan zbog tenisa u Kini. To je bitno. Bitno je da zemlja kao Kina stvara dobre rezultate u muškom tenisu. Za teniski ekosistem, to je sjajna stvar“, ispričao je Đoković svojevremeno.

Vu je početkom godine, u februaru, osvojio za sada jedini ATP turnir u Dalasu i na njemu je pobeđivao Denisa Šapovalova, Tejlora Frica i Džona Iznera.

BONUS VIDEO: „Novače, vadi pare“: Pala opklada pre poena, pa reagovala publika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar