Foto: Printscreen Sport klub

Italijanski teniser Janik Siner podelio je utiske posle titule u Dejvis kupu.

On je svom timu u Malagi doneo odlučujuće poene, pošto je u singlu upisao sve tri pobede, a onda i jednu u dublu.

PROČITAJTE JOŠ:

Siner je u singlu slavio protiv Talona Grikspora, Novaka Đokovića i Aleksa De Minora, dok je uz Lorenca Sonega u paru pobedio Novaka i Miomira Kecmanovića. Najbitnija je bila njegova pobeda nad Novakom, kada je Đoković imao tri meč lopte da Srbiju odvede u finale.

Siner je preokrenuo i sa 6:2, 2:6 i 7:5 rešio meč i tada je Italija anulirala bod koji je našoj reprezentaciji doneo Miomir Kecmanović, pobedom nad Lorencom Musetijem. Upravo na tu situaciju iz meča sa Đokovićem, Siner je podsetio posle osvajanja titule, ali je pre toga imao i džentlmenski potez prema rivalu iz finala.

„Prvo, hteo sam samo da se zahvalim i australijskom timu i navijačima što su došli, zaista su bili dobri“, počeo je Siner. Spomenuo je i Matea Beretinija, koji je došao samo kao podrška svojim zemljacima.

„Ovaj novi format je malo drugačiji jer svi moramo da dođemo na jedno mesto, nedostaje to što ne dolazi mnogo ljudi iz zemalja. Mateo je ovde imao mnogo tešku godinu, povrede… to što je on došao ovde mnogo je značilo. Hvala njemu i celom timu. Držimo se zajedno, evo juče smo bili na jedan poen od izbacivanja, a danas slavimo titulu. Ne mogu biti srećniji“, rekao je Siner.

Italijanski dubl je posle meča Janika i Novaka pobedio srpski par i otišao u finale gde je Italija uspela da slavi daleko lakše posle singlova. Mateo Arnaldi je Italiji doneo prvi bod u finalu protiv Australije, kada je pobedio Alekseja Popirina, a Siner drugi bod tako što je razbio De Minora sa 6:3 i 6:0, pa je slavlje „azura“ moglo da počne.

Italija je uzela ukupno drugu titulu, prvu još od 1976. godine. Tim Italije na turniru u Malagi činili su Janik Siner, Lorenco Sonego, Lorenco Museti, Mateo Arnaldi i Simone Boleli.

BONUS VIDEO: Siner slavio protiv Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar