Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Serbia Open se ne nalazi u zvaničnom kalendaru ATP za 2024. godine, ali nije sve tako jednostavno.

Licenca Serbia Opena ističe ove godine, a onda se vraća svom vlasniku – Rumunima.

To ne znači da turnir de fakto neće bit odigran u Beogradu, ali ostaje da se vidi kakav će biti dogovor oko licence.

PROČITAJTE JOŠ

Ostaje pitanje šta će se desiti sledeće godine. U istoj nedelji je ostao turnir i 2024. godine (od 15. do 21. aprila), ali sada umesto Serbia Opena piše samo da će turnir biti organizovan u Evropi i da će se igrati na šljaci, a da će tek biti odlučeno gde.

„Kupovina licence (za turnir, a aktuelnu Đokovići iznajmljuju i moraju da je „vrate“ Rumunima posle ovogodišnjeg nadmetanja) je malo teža zato što su cene jako visoke, mnogo su porasle. Nema tu tržišta, nego to ide po individualnom nahođenju i željama, prosto kako ko postavi cenu. A većina turnira je profitabilna i malo njih želi da proda licencu. Moramo da se snađemo. Videćemo. Želimo (da nabavimo licencu), svi iz organizacije. Moj mlađi brat Đorđe je direktor turnira, on ima tim ljudi koji svakodnevno radi na tome. Odlučili smo da ove godine preselimo turnir u Banjaluku“, poručio je ranije Đoković.

To znači da i dalje postoji šansa da Srbija još jednom iznajmi ili čak otkupi licencu, ali bi i ovog puta to bio turnir iz kategorije 250, a ne 500 kome se stremilo prethodnih godina. To znači da bi licenca ponovo mogla da bude uzeta, ali bi mogao i da je otkupi neki drugi grad.

Australijan open se sledeće godine igra od 15. do 28. januara, Rolan Garos je na programu od 26. maja do 9. juna, Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula, dok je US Open na programu od 26. avgusta do 8. septembra. Olimpijske igre će se igrati od 27. jula do 4. avgusta u Parizu.

BONUS VIDEO Nestvaran poen Đokovića i Medvedeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar