Foto: EPA-EFE/CATI CLADERA

Stric i bivši trener Rafaela Nadala, Toni Nadal, smatra da će Janik Siner biti najveći konkurent Karlosu Alkarazu.

Siner je nedavno osvojio Australijan open trijumfom nad Danilom Medvedevim u finalu. Savladao je prethodno i Novaka Đokovića u polufinalu.

Pročitajte još

„Počeo sam da mislim da Janik neće biti u stanju da odgovori i probrodi nervozu koju takav duel izaziva. Ali u sledećem gemu je uspeo da se oslobodi nervoze i počeo je da udara lopticu većom brzinom. Od tog momenta, a o tome sam pričao i deci, nije promašio nijedan poen“, kaže Nadal za dnevnik „El Pais“.

„Kada udarci igrača više nisu dovoljni za pobedu, on nema drugog puta nego da se vrati na taktiku. Medvedev nije imao izbora. Snaga Italijana i preciznost potpuno su ga uništili“.

On smatra da će svetski tenis narednih godina obeležiti Siner i Alkaraz.

„Kako je meč bio gotov meč sam komentarisao sa decom. Plašim se da bi ovako značajan trenutak mogao da izmeni izgled tenisa narednih godina. Iako je Siner dugo smatran najvećim rivalom Alkaraza, nedostajala mu je pobeda ove magnitude da to podrži. On će biti njegov najveći rival u godinama pred nama“, zaključio je Toni Nadal.

Ova izjava svakako se neće dopasti navijačima Novaka Đokovića koji se nadaju da će Srbin i u narednim godinama biti na samom vrhu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar