Novak Đoković i Stefanos Cicipas Foto:Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

Igrali su epske mečeve.

Srpski teniser Novak Đoković u nedelju od 12.30 igra finale turnira u Astani prootiv grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa. Biće to drugo finale Đokovića za samo sedam dana nakon što je prošle nedelje osvojio turnir u Tel Avivu i sada će pokušati u prestonici Kazahstana da osvoji 90. titulu u karijeri.

Meč možete gledati na kanalu Sport klub 1, a sve detalja pratiti na sajtu Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković bi se na taj način približio Rafaelu Nadalu koji ima 92 trofeja u karijeri i nastavio pohod na još jedan rekord Rodžera Federera koji je osvojio 103 pehara.

Srpski as je na putu do finala mleo sve redom dok u polufinalu nije naleteo na svog velikog rivala Danila Medvedeva. Usledio je istinski spektakl i šokantan kraj.

Rus je dobio prvi set sa 6:4, dok je u drugom viđena velika drama. Vodila se velika borba za svaki poen da bi Đoković u taj-brejku upeo da izjednači na 1:1 i meč uvede u treći set.

Onda je Rus na iznenađenje svih predao bez objašnjenja,  a kasnije se ispostavilo da je bila u pitanju povreda.

Cicipas je sa druge strane imao sličan put u Astani nakon što je prva tri rivala dobio bez izgubljenog seta, a onda posle preokreta i velike borbe izbacio Andreja Rubljova u tri seta. Tako je posle serije lošije odigranih turnira došao u priliku da se bori za trofej.

Njih dvojica su odigrala 10 međusobnih duela i skor je 7:3 za Novaka, ali je jedan duel koji je doio Cicipas bio na egzibiciji. Ne računajući taj susret, Đoković je u nizu od šest pobeda i u ovaj meč ulazi kao favorit.

Posebno će se pamtiti finale Rolan Garosa iz prošle godine kada je Đoković gubio sa 2:0 u setovima, a onda maestralno preokrenuo rezultat.

Novak bi eventualnom pobedom ušao u prvih 10 na svetu kada je ATP trka u pitanju na osnovu koje se odlučuju putnici na završni masters. Đokoviću je potrebno da ne ispadne i prvih 20  da bise plasirao jer mu to omogućava osvojen Vimbldon.

BONUS VIDEO Spektakularan taj-brejk i emotivni Đoković trenutak pre šokantne predaje Medvedeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar