Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Kakav bi to spektakl mogao da bude...

Novak Đoković i Rafael Nadal imaju najveće rivalstvo koje je tenis ikada video, a uskoro bismo mogli da vidimo i 60. epizodu njihovih duela.

I dalje je neizvesno da li će obojica učestvovati na turniru u Dubaiju krajem februara, ali je zato potvrđeno da će Srbin i Španac biti u Monte Karlu u aprilu.

David Masi, direktor Mastersa u Monte Karlu, istakao je da su Nadal i Đoković potvrdili učešće, kao i Stefanos Cicipas, koji je branilac titule.

PROČITAJTE JOŠ:

Potvrde za učešće na turniru biće moguće do 13. marta, a žreb će se održati 7. aprila u 17 časova. Turnir počinje 9. aprila i traje do 16. dana u istom mesecu.

Đokoviću će učešće u Monte Karlu biti prilika da osvoji skoro 1.000 ATP bodova, pošto je prošle godine na istom mestu ispao u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine sa 6:3, 6:7, 6:1. To je bila senzacija turnira, ali sada je situacija mnogo drugačija, jer je Novak već igrao u Australiji i u odličnoj je formi.

Novak je titulu u Monte Karlu osvajao dva puta i sada će imati dodatni motiv da se domogne 39. masters trofeja, pošto će verovatno biti sprečen da nastupa u Indijan Velsu i Majamiju.

Nadal je titulu u Monte Karlu osvajao 11 puta, ali čak osam u nizu – od 2005. do 2012. godine.

Đoković i Nadal su poslednji put igrali na Rolan Garosu prošle godine, a Španac je odneo pobedu u četiri seta. Trenutni skor između njih dvojice je 30-29 u korist Srbina.

BONUS VIDEO Đoković se u broju osvojenih grend slemova izjednačio sa Nadalom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar