Novak Đoković opet žestoko udario na ATP
Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Prvi reket sveta Novak Đoković oglasio se povodom protesta koji se dešavaju u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ...

Novak se oglasio na Instagramu uz fotografiju sa protesta zbog zakona o eksproprijaciji i referendumu, koji su – prema mišljenju struke – „krojeni“ prema željama Rio Tinta i njihovog projekta rudarenja u području Jadra.

Njima se priključio i Đoković kratkom ali jasnom porukom:

„Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka reč o ‘zdravlju’ je suvišna“, napisao je Novak na svom nalogu.

Nakon toga, objavio je i još jednu fotografiju uz dodatak:

„Priroda je naša majka. Provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju nam je život bogatiji“.

Podsećamo, Novak je poslednji u nizu sportista koji su digli glas zbog Rio Tinta.

„Kada vidim ko sve ovde živi, mislim da nam se sve ovo događa sa razlogom“, istakla je jedna od najboljih skijašica u istoriji Srbije, Nevena Ignjatović, dok su proteste podržali i nekadašnji kapiteni Crvene zvezde Nikola Mijailović i Ognjen Koroman, kao i bivši potpredsednik uprave Partizana, Vladimir Vuletić.

Pored njih, oglasile su se i navijačke grupe fudbalskih klubova Vojvodina, Radnički Kragujevac i Voždovac, da bi svoj stav iskazali i navijači Partizana tokom utakmice protiv Dubočice u okivru osmine finala Kupa Srbije.

Nedugo po objavi stigla je i prva reakcija na Đokovićevu podršku protestima.

Novak Đoković instagram/Printskrin
Foto: Novak Đoković/Instagram

Đoković je poznat kao teniser koji izuzetno mnogo pažnje posvećuje boravku u prirodi, što mu, kako je priznao, pomaže da „skupi snagu za mečeve“:

„Imam svoju rutinu, odlazim van grada i povezujem se sa prirodom, udišem svež vazduh. Trudim se da se naspavam. Bavim se baštovanstvom, zalivam biljke i provodim dosta vremena sa porodicom“, rekao je Đoković nakon pobede nad Keijem Nišikorijem u trećem kolu US Opena.

Takođe, on na svoje društvene mreže neretko objavljuje fotografije sa raznih šetnji i boravka u prirodi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Podsetimo, građani su u subotu blokirali saobraćajnice u više gradova nakon što ih je nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da na taj način izraze nezadovoljstvo protiv Rio Tinta i zakona o eksproprijaciji, koji još nije potpisao predsednik Srbije, i potpisanog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Protesti uglavnom protekli mirno, ili uz manje incidente, osim u Novom Sadu, gde je izbila tuča u kojoj su, prema dostupnim informacijama, povređene četiri osobe.

Protest je trajao oko dva sata, a kako su javljali novinari koji su bili na licu mesta, ovog puta je na ulicama bilo još više ljudi.

Organizatori su pozvali na protest i iduće subote, ukoliko Vučić potpiše Zakon o eksproprijaciji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Gornjim Nedeljicama da će predložiti da se naprave Izmene i dopune zakona o eksproprijaciji, koje bi po hitnoj proceduri ušle u Skupštinu.

Bonus video: Đoković dečaku ulepšao dan

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare