Mate Pavić, Nikola Mektić
Mate Pavić, Nikola Mektić; Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Mate Pavić i Nikola Mektić savladali su srpski dubl u sastavu Filip Krajinović i Novaka Đoković sa i tako obezbedili plasman Hrvatskoj u finale Dejvis kupa. Ipak, nakon susreta dva najbolja dubl igrača planete biranim rečima su govorili o Đokoviću.

PROČITAJTE JOŠ

„Bila je ovo sjajna pobeda. Igrali smo protiv jake ekipe, svi znamo da je Novak najbolji na svetu. Od početka svi igramo sjajno, veoma smo srećni što smo u finalu i spremni smo za njega“, rekao je Pavić.

Ubrzo se nadovezao i Mektić koji je nastavio sa pohvalama na račun Đokovića.

„Bilo je teško. Odlično su servirali na početku, Novak je pokazivao zašto je najbolji na svetu u pojedinačnoj konkurenciji. Kasnije smo u drugom setu iskoristili to što je padao njihov nivo igre i uspeli smo da pobedimo“, rekao je Mektić.

Podsetimo, ova dva tenisera su veliki prijatelji sa Đokovićem, pa se dešavalo čak i da zajedno treniraju. Njihov dobar odnos se najbolje video tokom Vimbldona kada je Đoković prekinuo njihov intervju i počeo da se šali sa njima.

Selektor Viktor Troicki je istakao da najviše žali zbog Đokovića.

„Razočarani smo ishodom meča. Dobili smo sjajnu šansu da protiv oslabljene Hrvatske dođemo do finala, verovali smo u pobedu, računali smo na dve pobede u singlu, ali nije ispalo kako smo želeli. Veliko razočaranje, s obzirom na sve okolnosti mislim da je trebalo da dođemo bar do finala, u krajnjem slučaju zbog Novaka koji gine, pobeđuje iz dana u dan i doprinosi ovom timu toliko puno. Njega mi je najviše žao, svi se bore, ponosan sam na ceo tim, ali svi znamo koliko Novak daje za reprezentaciju Srbije“, rekao je Troicki.

Potom je otkrio šta se krilo iza odluke da na Hrvatsku krene sa Filipom Krajinovićem umesto sa Nikolom Ćaćićem u dublu:

„Pokušali smo da iznenadimo Hrvatsku sa dvojicom singl igrača. Šanse su bile u singlu, razočarani smo, ali gledaćemo da iz ovoga izađemo jači. Potreban nam je napredak u dublu, ali i drugi igrač. Očekujem da svi ostali igrači dignu svoj rang, samim tim će igrati i bolje. Verujem u njih, trudićemo se da u narednim godinama ispravimo greške“, dodao je Troicki.

BONUS VIDEO Novak pobedio, Čilić nezadovoljan suđenjem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar