nevena ignjatovic sabac
Foto: Instagram/lulu_bagz/BETAPHOTO AMIR HAMZAGIC

Nevena Ignjatović, srpska skijašica, jedna je od retkih osoba iz sveta sporta koja se oglasila povodom šokantnih scena sa protesta.

PROČITAJTE JOŠ

Srpska sportistkinja se trenutno u Švajcarskoj priprema za Zimske olimpijske igre (04.02. – 20.02) na kojima će učestvovati po četvrti put.

Ona je u dirljivom pismu javnosti nedavno pojasnila da sve sama finansira i da u Srbiji nema prave uslove, ni podršku da nastavi sa izuzetnim rezultatima, a nije nema na poslednja dešavanja u svojoj zemlji.

Nevena i skijaški trener Branko Majski podelili su snimak sa protesta u Šapcu, na kom se vide batinaši koji su motkama napali građane, tukli ih i razbijali stakla na traktorima.

„Kada vidim ko sve ovde živi, mislim da nam se sve ovo događa sa razlogom“, bio je njihov komentar povodom aktuelnih dešavanja, na koja su mnogi sportisti ostali nemi.

U Šapcu je najviše eskaliralo, jer se tokom subote pojavio snimak na kom se vidi kako naprednjaci bagerom pokušavaj da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

Foto instagram.com

Okupljeni su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je odlučio da nastavi sa vožnjom, što je izazvalo revolt demonstranata. Nakon toga se Dragan Milovanović Crni popeo na mašinu i fizički zaustavio naprednjake u njihovoj nameri da sa bagerom uđu u okupljenu masu.

Podsetimo, juče je Srbije je organizovana blokada ključnih saobraćajnica u znak protesta protiv donošenja zakona o eksproprijaciji zemljišta i zakona o referendumu, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, „skrojeni“ u korist kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by „Podrinske“ (@podrinske)

BONUS VIDEO Đoković opsovao „sočno“, sudija ga razumeo i kaznio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare