Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Navijači Partizana istakli su transparent protiv Rio Tinta, na utakmici osmine finala Kupa Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je pobedio Dubočicu u Nišu na Čairu, bilo je 1:0 za crno-bele, a navijači su se pridružili ostalim grupama koje su objavile poruke o Rio Tintu.

Preko logoa Rio Tinto stajao je pečat sa porukom „marš sa Drine“, što se moglo videti nekoliko puta u kadru TV prenosa.

Prethodno, tri navijačke grupe su se oglasile tim povodom.

„Podrška protiv Rio Tinta dolazi i od navijačkih grupa Firma 1989 (F.K Vojvodina), Đavoli 1989 (Kragujevac) i Invalidi Voždovac“, napisano je na stranici Eko straže u znak zahvalnosti posle nekoliko utakmica na kojima su isticani transparenti.

Borba za sprečavanje ekološke katastrofe dobija na podršci i masovnosti svakog dana, a pre Partizana, viđenna je poruka navijača Vojdvodine, popularne „Firme“, koja je osvanula tokom utakmice Superlige Srbije u Novom Sadu protiv Mladosti iz Lučana koju je domaći tim dobio sa 3:1.

Nakon protesta građana i blokade puteva, „Firmaši“ su razvili transparent na kojem je ispisana parola onih koji se protive planovima multinacionalne kompanije u Srbiji: „Rio Tinto, marš iz Srbije“.

Prethodno su protivljenje Rio Tintu iskazali i Crveni đavoli, navijači Radničkog iz Kragujevca, koji su poručili da je „krvava kinta od Rio Tinta“.

BONUS VIDEO Navijač kolabirao na meču Votforda i Čelsija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare