Foto: Tanjug/AP/Photo/Miccael Probst

Odluka Novaka Đokovića da se oglasi i podrži proteste koji su u subotu održani širom Srbije izazvala je veliki broj reakcija, a posebno se izdvaja ona koju je poslao Mirko Poledica.

Prvi čovek Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica na svom Tviter nalogu je objavio fotografiju Đokovićeve reakcije na dešavanja širom Srbije, uz kratak ali dovoljno jasan opis – tri srca.

PROČITAJTE JOŠ...

Podsećamo, Đoković je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju sa beograskog mosta Gazela na kom se vidi veliki broj prisutnih protestanata uz poruku:

„Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka reč o ‘zdravlju’ je suvišna“, napisao je Novak na svom nalogu.

Nakon toga, objavio je i još jednu fotografiju uz dodatak:

„Priroda je naša majka. Provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju nam je život bogatiji“.

Podsećamo, Novak je poslednji u nizu sportista koji su digli glas zbog Rio Tinta.

„Kada vidim ko sve ovde živi, mislim da nam se sve ovo događa sa razlogom“, istakla je jedna od najboljih skijašica u istoriji Srbije, Nevena Ignjatović, dok su proteste podržali i nekadašnji kapiteni Crvene zvezde Nikola Mijailović i Ognjen Koroman, kao i bivši potpredsednik uprave Partizana, Vladimir Vuletić.

Pored njih, oglasile su se i navijačke grupe fudbalskih klubova Vojvodina, Radnički Kragujevac i Voždovac, da bi svoj stav iskazali i navijači Partizana tokom utakmice protiv Dubočice u okivru osmine finala Kupa Srbije.

Podsećamo, u subotu su širom Srbije organizovane blokade glavnih saobraćajnica nakon što je građane pozvalo nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da na taj način izraze nezadovoljstvo protiv Rio Tinta i zakona o eksproprijaciji, koji još nije potpisao predsednik Srbije, i potpisanog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Protest je trajao oko dva sata, a kako su javljali novinari koji su bili na licu mesta, ovog puta je na ulicama bilo još više ljudi.

Organizatori su pozvali na protest i iduće subote, ukoliko Aleksandar Vučić potpiše Zakon o eksproprijaciji.

BONUS VIDEO Vuletić: Vazura je kumu za svadbu poklonio procenat od transfera igrača

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare