Ivo Karlović
Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Ivo Karlović, čuveni hrvatski teniser, odlučio je da i zvanično završi karijeru.

Jedan od najboljih servera svih vremena je poslednji takmičarski meč odigrao na US Openu 2021. godine, a od tada se šuškalo da bi mogao da završi karijeru.

PROČITAJTE JOŠ

Sada je odlučio da odlazak u penziju ozvaniči pismom navijačima.

„Nadam se da će vas ovaj post sve zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom. Neki od vas su primetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao poslednji turnir i još uvek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na Tur. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim to učiniti službenim i konačno objaviti svoje povlačenje“, napisao je Karlović.

Zatim je istakao da je zadovoljan onim što je uradio na ATP nivou.

„Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neobičnu i dugu karijeru koja dolazi iz izrazito skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspeo da prevladam“.

Pojasnio je i šta bi želeo da radi u budućnosti.

„Želeo bih da se zahvalim svim trenerima i ljudima koji su doprineli mom razvoju kao tenisera. Bez vas ovo srećno putovanje ne bi bilo moguće. Porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmerno ih volim. Radujem se što ću nastaviti da provodim vreme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Svima vama koji ste bili navijači i podrškai tokom godina, hvala što ste bili deo mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo. Ostaću blizak tenisu i pokušaću da podelim svoje znanje i sva neverovatna iskustva s novim generacijama tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmerava. Zahvalan sam“.

Karlović je bio 14. igrač sveta, a sa 211 centimetara je često ređao asove. Uostalom, donedavno je bio rekorder sa 13.762 asa, a sada ga je pretekao Džon Izner sa 14.481. Osvojio je osam titula u singlu i na grend slem turnirima je najdalje stigao na Vimbldonu kada je 2009. godine stigao do četvrtfinala.

BONUS VIDEO Novak Đoković – Tejlor Fric

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare