Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Filip Krajinović, doskorašnji srpski teniser, zvanično je ove godine završio profesionalnu igračku karijeru, a sada se ponovo obratio pratiocima na društvenim mrežama.

Zvaničan poslednji meč za Krajinovića bio je u kvalifikacijama za US Open, da bi mu nakon toga bila priređena specijalna ceremonija u Beogradu, tokom Dejvis kup okršaja Srbije i Grčke.

Tada je Krajinović zaplakao u Pioniru, oprostio se od tneisa uz prisustvo porodice i najbližih kolega, a sada je sve sumirao u emotivnom pismu na Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dragi prijatelji, saigrači i navijači,

Rekao sam ‘zbogom’ jednom prelepom putovanju koje mi je pružilo neverovatne prilike, upoznalo me sa izuzetnim ljudima i darovalo nezaboravna iskustva. Tokom 15 godina profesionalne karijere, doživeo sam trenutke koji će zauvek biti urezani u mom srcu. Put nije uvek bio uvek lak; bilo je poraza i pobeda, ali svaki taj trenutak je oblikovao moju karijeru i učinio me onim što sam danas.

Želim da se zahvalim celom svom timu reprezentacije, timu svojih prijatelja. Bila je velika čast i privilegija stajati rame uz rame sa vama i zajedno braniti boje Srbije. Naučili ste me mnogo toga, bili ste moja druga porodica, ona s kojom sam rastao kao čovek i sportista.

PROČITAJTE JOŠ:

Fernando (Đoković), nisam uspeo da kažem sve što sam želeo zbog naleta emocija. Hvala ti što si verovao u jednog malog Somborca i pomogao mu da pronađe svoj put. Hvala ti na neizmernoj podršci bez koje ne bih bio ovde gde sam danas, i bez koje sigurno ne bih stajao pred vama. Inspiracija si za sve nas, ne samo kao sportista već i kao čovek.. Hvala ti za sve trenutke, kako na terenu, tako i van njega.

Viktore, selektore, hvala ti na poverenju, strpljenju i velikom srcu. Hvala ti što si me prihvatio, i bio uporan da me ‘ukrotiš’ i što si na taj način postao moj veliki prijatelj i oslonac kroz sve ove godine.

Duci, kume, zajedno smo prošli kroz sve – i dobre i loše trenutke, sve uspone i padove. Privilegovan sam što te imam uz sebe kao prijatelja, i zahvalan na svemu što sam naučio od tebe

Vlade, znam da sam te namučio svojim karakterom, i zato ti neizmerno hvala što si me prihvatio i voleo takvog kakav jesam. Hvala ti što si čuvao moje telo i bio uz mene kao stariji brat, i pokazao da upornost može učiniti čuda – poput gubitka 20 kilograma u mesec dana zbog naše opklade!

Foto: EPA-EFE/GABRIEL MONNET

Sale (Aleksandar Janković), iako teretana nije bila moja najveća ljubav, svojom stručnošću i posvećenošću postigao si čudo. Bez tvoje pomoći i tvoje predanosti, pola moje karijere ne bi bilo moguce.

Dok se pripremam za novo poglavlje svog života, želim da izrazim duboku zahvalnost svima koji su bili deo mog putovanja. Hvala vam što ste me podržavali, bodrili i verovali u mene. Vaša ljubav i podrška su bili moj oslonac u svakom trenutku. Nastaviću napred sa istim duhom borbe i strasti koje sam nosio na terenu.

Hvala svima još jednom što ste bili deo. S poštovanjem i zahvalnošću“, napisao je Krajinović.

Karijeru je okončao kao 633. teniser sveta, a najbolji plasman bila mu je 26. pozicija 2018. godine. Nikada nije osvojio ATP titulu, iako je igrao finale Mastersa u Parizu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar