Sagradili su mu predsedničku ložu u Banjaluci. Ali, ona je ostala upražnjena na finalu Srpske Opena.

„Danas sam ovde, da kažem da će sva logistika biti u funkciji 5. aprila, što znači da ćemo moći ugostiti sve tenisere koji dolaze na pripreme sedam dana ranije. Ponosni smo na najveći sportski događaj“, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Bio je ovo najveći sportski događaj u Bosni i Hercegovini još od Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, barem je tako tvrdio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

PROČITAJTE JOŠ

A onda je odlučio da ne bude na finalu Srpskog opena na meču između Dušana Lajovića i Andreja Rubljova (6:3, 4:6, 6:4) jer na njemu nije bilo Novaka Đokovića.

Dodik se gotovo uvredio (možda i jeste zaista) zbog toga što je Đoković eliminisan u četvrtfinalu. On je već isplanirao svojevrsnu feštu, a onda je morao da se zadovolji drugim najboljim izborom. Ili možda prvim.

Zbog Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, sa kojim je pio rakiju nije stigao da se pojavi u svojoj loži (ovakve lože u tenisu imaju još samo kraljevske porodice).

„Milorad Dodik me je ugostio danas u svom domaćinstvu. Prelepa priroda, Kozari je nemoguće odoleti“, napisao je Vučić uz fotografiju.

Uz čašicu alkohola dva lidera su se sastala nakon što su prethodno učestvovali u komemoraciji i obeležavanju u Donjoj Gradini, Dana sećanja na žrtve zločina – genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini.

Dodik je odlučio da mu je bitnije druženje, nego da se pojavi na turniru koji je najavljivao na sva zvona.

„Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški u pi*** materinu, uf… Naši ljudi to doživljavaju na emociju, a kada uđeš u posao auuu. Ciganija poprilična, mogu ti reći… Oni saradnici njegovi, još izgubi u četvrtfinalu…“, rekao je Dodik u neformalnom razgovoru sa novinarom.

Taj rasistički izliv uz sve druge etikete zatekao je sve građane. Psovke, rasizam, ponižavanje porodice koju je do pre nekoliko dana javno veličao. Sve ovo je stalo u samo četiri rečenice.

I to dolazi samo nekoliko dana nakon što je Dodik čekao Đokovića pre prvog treninga u Banjaluci i nakon što je na sva zvona slavio turnir.

Foto: Nova.rs

„Čestitam Novaku Đokoviću na prvoj pobjedi na prvom teniskom turniru Srpska Open.

Odlična atmosfera na turniru pokazuje da su Republika Srpska i Banjaluka već pobedile jer smo uspjeli vrhunski organizovati ovaj svetski sportski događaj.

Idemo dalje u naše nove pobede“, napisao je Dodik.

Tako je Dodik pokazao da je ponovio je obnovio puklu političku vezu sa Vučićem i to tako što je svesno žrtvovao dolazak na finale.

Možda bi ovaj detalj ostao neprimećen, ali je ono što je rekao u emisiji na RTS bacilo potpuno novo svetlo. Kao da je želeo da opere ruke od turnira jer ga nije osvojio Đoković.

Sa Lajovićem nije baš toliko želeo da se fotografiše. Možda ga ni u jednom trenutku nije zanimao sport, nego merenje ko zna čega i sa ko zna s kim.

BONUS VIDEO Đoković dočekan ovacijama, pozdravio navijačicu i reagovala publika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare