Novak Đoković i Jakub Menšik
Novak Đoković i Jakub Menšik; Foto: Screenshot Instagram mensik.jakub

Jakub Menšik, 18-godišnji češki teniser, plasirao se u polufinale turnira serije 250 u Dohi, pošto je sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (6), pobedio Andreja Rubljova, inače petog na ATP listi.

Meč je trajao sat i 38 minuta, a Menšiku je jedan brejk bio dovoljan da slomi otpor rivala u prvom setu. I drugi set je bio zanimljiv, mnogo više brejk prilika imao je Rubljov, ali niko nije uspeo da napravi brejk. Odluka je pala u taj-brejku, gde je Menšik propustio meč loptu na 6:5, ali je ponovo napravio mini-brejk i onda svojim servisom zatvorio meč.

Mladi češki teniski biser će u polufinalu igrati protiv Gaela Monfisa, koji je u četvrtfinalu neočekivano lako pobeido Iga Umbera sa 2:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa druge strane žreba sastaju se Karen Hačanov i Aleks Popirin, tako da Menšik i te kako može da se nada tituli u Dohi.

Menšik je inače tek 116. na ATP listi, ali bi uskoro mogao da doživi veliki uspon, a posebno interesantno za njega je da je blizak sa Novakom Đokovićem.

Pre skoro dve godine Novak se pripremao za turnire zajedno sa Menšikom, koji mu je bio gost u Crnoj Gori i to sedam dana.

Ovaj Čeh je postao planetarno poznat kada je stigao do finala juniorskog Australijan opena gde je umalo kolabirao nakon iscrpljujuće borbe sa Brunom Kuzuharom koji je osvojio trofej.

„Moja teniska inspiracija je Novak Đoković. Bez njega ja ne bih bio ovde, zbog njega sam počeo da igram tenis, on je moja najveći idol“, pričao je Menšik.

Čeh sanja da odigra meč sa Đokovićem na Australijan openu.

„To bi bilo protiv Novaka Đokovića na Australijan openu, sigurno“, bio je odgovor Menšika na pitanje koji bi mu bio idealan meč.

Menšik je postao prvi teniser koji je sa 18 godina savladao nekog igrača iz top 5 još od Karlosa Alkaraza, kome je ovako nešto pošlo za rukom sa 18 godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar