AP Photo/Andy Wong

Danil Medvedev odlučio je da pojjača stručni štab, pošto je pao na četvrto mesto na ATP listi nakon izgubljenog finala Australijan opena i propuštanja turnira u roterdamu, gde je branio titulu.

Ruski teniser je odustao od Roterdama zbog povrede, neće braniti titulu ni u Dohi, a naredne nedelje trebalo bi da se vrati na teren u Dubaiju, nakon kog ge čekaju veoma izazovne nedelje u Indijan Velsu i Majamiju, gde brani finale i titulu.

Zbog svega toga Medvedev je odlučio da pojača stručni štab, pošto će mu se od Indijan Velsa priključiti Žil Simon, nekada šesti teniser sveta, koji je nedavno završio karijeru.

PROČITAJTE JOŠ:

Glavni trener Medvedeva biće i dalje Žil Servara, takođe Francuz, ali Danil sada želi više da radi na taktici i misli da će mu u tome pomoći baš Simon, bar ako je verovati francuskim medijima.

Kako Francuzi pišu, u ugovoru piše da će Simon sa Medvedevom biti najmanje deset nedelja godišnje, a prvi put od 6. marta kada počinje Indijan Vels. Ova sardanja mogla bi da liči na onu koju Janik Siner ima sa Darenom Kejhilom, koji je zadužen samo za neke detalje u igri, dok je glavni trener Italijana Simone Vanjoci.

Ono što je dobro za Medvedeva jeste da je Simon imao sličan stil igre kao on. Bio je veoma jak i izdržljiv sa osnovne linije, pa Medvedev verovatno misli da će napredovati i promenema ritma i taktičkom pogledu uopšte.

„Imaju sličan stil igre, Žil je sve prošao u tenisu i sve zna. Servara odlično poznaje Simona i zna šta može da donese. Uvek ima na čemu da se radi“, rekao je Andrej Česnokov, bivši ruski teniser.

Medvedev je do sada izgubio dva grend slem finala u kojima je imao vođstvo od 2:0 u setovima, a ima tek jednu grend slem titulu i trenutno je iza Đokovića, Alkaraza i Sinera na ATP listi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar