Novak Đoković i Karlos Alkaraz Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Španski teniser Karlos Alkaraz objasnio je kako je uspeo da se izdigne iz ponora u kom je bio još od prošlog leta.

U taj ponor ga je, čini se, ugurao Novak Đoković, pobedom u finalu mastersa u Sinsinatiju posle velike borbe.

PROČITAJTE JOŠ:

Karlos od tog meča nije više bio sav svoj, iako je prethodno pobedio Novaka u pet setova finala Vimbldona.

Alkarazovi rezultati i forma su posle Sinsinatija bili u krizi i tek u Indijan Velsu gde je uzeo titulu i u Majamiju gde se za nju bori, pokazuje znake oporavka. U Australiji je izgubio od Aleksandra Zvereva.

„Uvek sam pričao da moram da koristim stvari da se popravljam i od meča koji sam izgubio od Saše Zvereva sam mnogo toga naučio. Posle Australije sam imao uobičajenih nekoliko nedelja. Nisam se osećao komforno na terenu i nisam mogao da pronađem svoju igru. Nadalje, sve to mi je činilo da se manje zabavljam na terenu. Mislim da sam promenio i to kako se osećam van terena i to mi je posebno pomoglo. Na Indijan Velsu sam igrao golf skoro svakog dana i to mi je pomagalo. Indijan Vels je bio prekretnica i u ovom momentu je sve dobro i mirno“, rekao je Alkaraz u Majamiju.

Dodao je i da voli da bude tu, jer posebno voli taj turnir i grad, gde se sreo sa više poznatih iz drugih oblasti i sportova.

„Ovo je divan turnir i energija ovde je posebna, ljudi su neverovatni i mnogo navijaju, baš su uključeni. Majami je prvi veliki turnir koji sam osvojio i igrao sam posebne mečeve ovde, imao sam ovde jako lepe uspomene, pa je za mene specijalniji od drugih“, objasnio je Alkaraz.

On će u četvrtfinalu Majamija igrati protiv Grigora Dimitrova u četvrtak.

BONUS VIDEO: Novak Đoković, trening na Košutnjaku 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar