Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Novi šampion Madrida je slobodno vreme iskoristio za opširan intervju.

Španski teniser Karlos Alkaraz zadivio je javnost svojim igrama ove godine, a posebnu pažnju privukao je u MAdridu, gde je u tri dana pobedio Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je tek napunio 19 godina, važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje Rolan Garosa, a do kraja godine mogao bi da postane i prvi igrač sveta.

U velikom intervjuu za Marku, Alkaraz je upitan i o rečima Zvereva da je trenutno najbolji igrač na svetu.

„Ne, istina je da ne mislim da je tako. Za mene je najbolji na svetu onaj koji je broj jedan i on je taj koji zaslužuje to. Sada tu Đoković, ja sam šesti. Ostalo mi je pet mesta da budem najbolji na svetu“, rekao je Alkaraz i dodao:

„Želim da osvojim jedan od tri preostala grend slema u sezoni. To je cilj. Nadam se već u Parizu. Osećam da sam spreman da igram najbolje protiv pet najboljih igrača. Fizički sam jak. Moj tim kaže da sam toro“.

Pričao je i o Đokovićem servisu, koji često ne dolazi u prvi plan.

„Niko ne govori o Đokoviću kao velikom serveru, ali za mene je on bio igrač koji mi je najteže otežavao ritern. Nisam mu čitao servis i to me je najviše impresioniralo. Kao i sjajan nivo koji ima sa osnovne linije. Jedna je stvar videti ga na TV-u, a druga igrati protiv njega“.

PROČITAJTE JOŠ:

Alkaraz je zadivio svet svojim drop šotovima, koje je skoro besprekorno pogađao.

„Iskreno, Huan Karlos Ferero mi uvek govori da unapred razmislim, ali za mene je to nemoguće, jer je to nešto što mi je prirodno i dolazi trenutno. Kada pogodim i vidim da je rival pozadi, ispadne samo. To je nešto trenutno“.

Otkrio je da voli da spava i da je to tajna njegovog uspeha. Zbog toga mnogi smatraju da je pametan potez što je odlučio da propusti Masters u Rimu.

„Uvek organizujem svoj raspored tako da imam vremena za dremku“.

Meč Đokovića i Karaceva možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Ipak, i mladi Španac ima manu.

„To je nešto što mi Huan Karlos mnogo govori, da provodim dosta vremena na telefonu i na društvenim mrežama. To je nešto što moram da popravim i da znam kako da se isključim s vremena na vreme. Da, ja sam tip koji često koristi telefon“.

U Madridu je pažnju privukao i zbog toga što je zagrizao trofej.

„Nisam hteo da zagrizem trofej, ali su mi fotografi rekli da ga zagrizem. To je bila stvar fotografa i ja sam ih, iako nisam želeo to da uradim, poslušao“, zaključio je Alkaraz.

BONUS VIDEO Alkaraz se „pogubio“ posle meča sa Novakom: Ne znam šta je napravilo razliku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar