Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Problemi na sve strane, Partizanu i dalje ne odgovaraju dešavanja vezana za KLS

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović prokomentarisao je trenutne sukobe unutar Košarkaške lige Srbije, koja je nedavno počela.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su bojkotovali uvodne događaja, a još pre toga su nagovestili da bi mogli da bojkotuju takmičenje zbog nezadovoljstva formatom i pravilnikom.

Mijailović je gostujući na TV Prva u emisiji „Jutro“ sve pojasnio.

„U javnosti izlaze dezinformacije zbog menadžmetna KLS. (Ako Partizan istupi) to nema nikakav značaj. KLS treba da bude vetar u leđa reprezentaciji. Kari Pešić je došao da bude selektor i ni sam ne zna kada će početo KLS i kada se završava“, rekao je Mijailović.

Sporan je format takmičenja.

„Prethodne dve sezone su igrane u kovid formatu. Mi smo došli na predsedništvo gde smo preglasani od FMP-a i Crvene zvezde. Tražili smo da skupština odlučuje o formatu takmičenja, mi igramo po pravilima iz kovid sezona, ovo nisu važeća pravila jer ovo nije kovid sezona“.

Nije direktno spominjao Crvenu zvezdu, ali je rekao da takmičenje treba da se vrati pod okrilje Košarkaškog saveza Srbije.

„Imamo situaciju da je liga podređena jednoj porodici ili dva kluba. Treba da sednemo da lepo razmislimo, mi smo predlagali da se KLS vrati pod okrilje KSS. Zašto mi igramo KLS? Da bi neko namestio sebi titulu ili da bi pomogli reprezentaciji da osvoji neki trofej? Dok ne budu normalni ljudi seli i iskorenili kancer iz našeg sporta nikada nam neće biti bolje“.

Potvrdio je da trener Željko Obradović nije bio na konferenciji pred početak takmičenja zbog toga što je u to vreme imao trening.

„Željko je tada imao trening i mislim da je to mnogo bitnije (od konferencije). Dakle ja mislim da bi trebalo svi da sednemo jer je košarka jako važan segment žviota u Srbiji i da vidimo u kom pravcu treba da ide naša liga. Da ide sve u korist dva kluba ili za interes srpske košarke?“

Prisetio se i sumnjivih događaja iz prethodnih sezona.

„Ko je osudio Beronove korake? Tu su nam oduzeli pobedu na takav način i to niko nije osudio. Mi sada dolazimo u situaciju da budemo primorani na nešto zbog nekoga. Mi smo Partizan, imamo armiju navijača i nećemo dozvoliti da neko potire pod sa nama“, zaključio je Mijailović.

BONUS VIDEO Željko Obradović viče na Aleksu Avramovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar