Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Svestan je trenutnog stanja u kom se nalazi, neizostavno je bilo pominjanje Đokovića i Alkaraza

Španski teniser Rafael Nadal pričao je na konferenciji u Rimu o trenutnom fizičkom stanju, ali i o, bar trenutno, najvećim rivalima Novau Đokoviću i Karlosu Alkarazu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal je deset puta osvajao Masters u Rimu, a sada će mu rival u drugom kolu biti bolji iz duela Serundolo – Izner.

Španac je imao slomljeno rebro, pa je propustio mesec dana tenisa pred Masters u Madridu. Svestan je da nije u punom naponu snage, ali da polako stiče željenu formu.

„Moram da nastavim da napredujem. Malo je drugačije. Na primer, 2020. sam igrao samo Rim pre Rolan Garosa, ali sam trenirao. Sada sam mesec i po dana bio bez treninga. Drukčije je usred sezone vratiti se od povrede u poređenju sa vraćanjem na početku sezone. Treba mi više vremena za sve sada – za čitanje igre, za fizičku spremu, kretanje… Generalno, nije bila negativna nedelja u Madridu, iako je taj turnir zbog nadmorske visine najkomplikovaniji za mene“, počeo je Nadal i dodao:

„Kada ne pipneš reket šest nedelja i ne možeš da se krećeš… Telo mi je kao stara mašina i potrebno je vreme da se ta mašina pokrene. Nije isto kao kada imaš 19 godina i sada kada imam 36, posle svega što sam prošao. Moram da povratim brzinu, veru u svoje kretanje i način na koji moram da igram. Mislim da mogu da igram dobro“.

Rolan Garos trebalo bi da bude prvi grend slem nakon godinu dana na kom će učestvovati i Nadal i Novak.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tenis je važniji od Novaka i od mene, mnogo je igrača koji mogu da se bore za velike titule. Nije kao pre pet-deset godina, tada se činilo da se turniri uvek odlučuju među četvoricom igrača, posle među trojicom (posle povrede Marija). I mi starimo, nove generacije dolaze i jake su. Rolan Garos je jak turnir, biće mnogo kandidata“.

Još jednom se osvrnuo na Alkaraz pordvig i osvajanje titule u Madridu.

„To nije ništa novo. Već je osvojio Barselonu i Majami. Iskreno, to nije ni iznenađenje. Svi znaju nivo na kojem može da igra i koliko trenutno ima samopouzdanja. Srećan sam zbog njega i zato što će Španija imati vrhunskog tenisera narednih godina“, zaključio je Nadal.

Meč Đokovića i Karaceva možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Navijaču pozlilo na meču Nadala i Alkaraza

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar