Foto: EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Odbojkaši Srbije poraženi su od Slovenije u tri seta (25:22, 25:23, 25:21), u poslednjem meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu.

Srbija je i četvrti put poražena u Tokiju gde se nadala da će ostvariti plasman na najveću sportsku smotru na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ekipa Igora Kolakovića imala je samo tri pobeda, pa nije uspela da se sada plasira na OI. Slovenci su iskoristili pad Srbije posle poraza od Japana da lakše dođu do trijumfa u meču u kom je Miran Kujundžić bio efikasniji od ostalih u srpskoj selekciji.

Kujundžić je imao 15 poena, pratio ga je Dražen Luburić sa 13, dok je Marko Ivović upisao deset poena. Rok Možič je bio sa 14 poena najefikasniji kod pobednika, Jan Kozamernik je osvojio 13, koliko je imao i Tine Urnaut.

„Plavi“ su od starta prepustili konce igre protivniku, pa je Slovenija ranom serijom u prvom setu došla do 8:3. Od tog trenutka Slovenci nisu ispuštali prednost, samo su je uvećavali do najvećih sedam poena, i 19:12 u prvom setu.

U drugom je viđen sličan epilog, ranih 8:4 za Sloveniju, s tim što Srbija u njemu nije potpuno klonula, pa je minus od četiri poena na 20:16 uspela da poravna do 23:23 kada je njen protivnik vezao dva poena za 2:0.

Da je drugi set završen drugačije, možda bi i rezultat bio drugačiji, ali je u trećem Slovenija još jedanput uspela da se odlepi u završnici na 21:15, te da bez problema upiše trijumf.

Sa ovog kvalifikacionog turnira dve najbolje selekcije idu u Pariz, a prva dva mesta zauzimaju SAD i Japan, dok je Slovenija treća, a Srbija tek peta.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Pozdrav odbojkašica sa pomoćnikom selektora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar