Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Bolan poraz pretrpela je Srbija.

Rukometašice Srbije poražene su od Rumunije rezultatom 37:28 (19:13, 18:15) u meču drugog kola E grupe Svetskog prvenstva u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

Selektor Srbije Uroš Bregar nije zadovoljan rezultatom, a ni igrom svog tima.

PROČITAJTE JOŠ

„Čestitke Rumuniji na pobedi. Nismo očekivali ovu taktiku. Nisam iznenađen, ali smo bili donekle nepripremljeni na taj tempo igre. Činjenica je da je Rumunija igrala dobro, naročito u prvom poluvremenu. U drugom smo mi promenili strategiju donekle, smanjili na tri razlike, ali su nas dva isključenja izbacila iz koloseka i nismo uspeli da se vratimo. Tužan sam zbog poraza, naročito posle onakvog meča sa Danskom, ali sledi Čile i fokus na taj duel“, rekao je Bregar, prenosi zvanični sajt RSS.

Golman reprezentacije Srbije Marija Čolić smatra da su ovakvi mečevi važni za sve mlade rukometašice i njihov budući razvoj.

„Odigrale smo jedno dobro poluvreme, ali to nije bilo doljno da upišemo pobedu. Za mene je pozitivno što je danas mnogo mladih igračica imalo priliku da oseti kako je igrati sa izuzetnim timom kao što je Rumunija i verujem da će sve one koje su debitantkinje na ovom prvenstvu za nekoliko godina imati i dovoljno iskustva da pobeđuju i Rumuniju i timove sa još većim renomeom. Čestitke Rumuniji na pobedi i mojim saigračicama na borbi“, izjavila je Čolić.

Selekcija Danske je u drugom meču drugog kola grupe E savladala Čile rezultatom 46:11.

Prvo mesto na tabeli drži Danska sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirana Rumunija. Srbija i Čile nisu osvojili nijedan bod.

Srbija će u utorak u poslednjem kolu grupe E igrati sa Čileom, dok će se za prvo mesto u grupi boriti Danska i Rumunija. Plasman u glavnu fazu SP izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

BONUS VIDEO Teška povreda hrvatskog rukometaša