Foto: EPA-EFE/Bo Amstrup

Drugi poraz na Svetskom prvenstvu.

Rukometašice Srbije poražene su od Rumunije rezultatom 37:28 (19:13, 18:15) u meču drugog kola E grupe Svetskog prvenstva u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako su protiv Danske, uprkos porazu 25:21, izabranice Uroša Bregara odigrale fantastičan meč gde su protiv jedne od najvećih svetskih velesila izgubile u samoj završnici, protiv Rumunije je viđena totalno drugačija slika.

Rumunija je meč otvorila sa 4:1, potom ubrzo imala i 8:3, da bi sredinom prvog poluvremena rezultat glasio 14:7.

Srbija je igrala solidno u napadu, ali su u odbrani izabranice Uroša Bregara bile katastrofalne, dok je nedostajalo i koncentracije u napadu u pojedinim trenucima, pa su Rumunke prelako dolazile do zicera i veliki broj golova postigle iz kontre.

Foto: EPA-EFE/Bo Amstrup

Kada su stigle do 19:11, činilo se da Srbiju očekuje pravi debakl, ali je za poslednjih pet minuta prvog dela viđena nešto drugačija slika, pa su Srpkinje prišle na 19:13, a početkom drugog dela činilo se da će reprezentativke Srbije uspeti da meč uvedu u neizvesnost.

Podigle su nivo odbrane, u napadu iskoristile prilike najviše preko Jovane Jovović, ali je u to prosuto u vodu za samo deset sekundi.

U trenutku kada je Srbija imala minus od tri gola i bila nadomak odbrane za totalni povratak u meč,izabranice Uroša Bregara su za samo deset sekundi dobile dva isključenja, pa je Rumunija, uz jedan gol u trenutku kada su samo mogle da šutiraju posle deveterca, vezala četiri pogotka i prelomila pitanje pobednika.

Na kraju, 37:28, pa će Rumunija u poslednjem kolu protiv Danske igrati za prvo mesto, a Srbiju 5. decembra očekuje meč protiv Čilea za prolaz dalje.

Srbija – Rumunija 28:37 (13:19, 15:18)

Dvorana: Jiske bank (Herning); Sudije: Bonok Ko, Seok Li (Južna Koreja)

Srbija: Čolić, Radosavljević 3, Veličković, Majkić, Vukajlović, Laništanin 5, Nuković, Janjušević 4, Jovović 5, Stamenić 3, Kubina, Lovrić 1, Bojičić 2, Radević 2, Lazić 1, Milojević 2

Rumunija: Dinka 4, Paskan, Buceski 8, Ćuka, Laslo 4, Bazaliju 1, Bukur 1, Dumanska, Dindiligan 2, Badea, Ostase 2, Serafićeanu 7, Popa 2, Gogirla 2, Pintea 4, Hosu

Standings provided by Sofascore

Srbija - Rumunija 25:33 (13:19)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar