Foto: Profimedia

Katalaonski tim Barselona je u velikom finalu Lige šampiona savladao ekipu Alborga rezultatom 31:30, čime su osvojili svoju 12. titulu prvaka Evrope.

Posebno su se istakli mladi igrači Petar i Đorđe Cikuša, koji su postali najmlađi igrači Barselone koji su osvojili ovo elitno evropsko takmičenje.

Blizanci Petar i Đorđe, rođeni 2005. godine u Španiji, privukli su pažnju medija svojim izvanrednim talentom i doprinosom timu. „Mundo Deportivo“ je o njima napisao tekst sa naslovom „Ovo je brutalno“, uz sliku braće sa njihovim ocem Zoranom.

PROČITAJTE JOŠ

Na zvaničnom sajtu Barselone, Petar i Đorđe nose prezime Cikuša Jeličić, prema španskom pravilu koje dodaje majčino prezime. Njihova majka, Tatjana Jeličić, je Srpkinja, dok je ljubav prema rukometu nasledili od oca Zorana, koji je bio legenda rukometnog kluba Partizan iz Bjelovara. Partizan je sedamdesetih godina dominirao jugoslovenskim rukometom i osvojio Ligu šampiona 1972. godine.

Petar Cikuša, nakon finala u kojem je postigao pet golova, izrazio je svoju sreću i ponos zbog uspeha:

„Ovo je neverovatno, brutalno. Ne znam kako se ovo desilo nekome sa tek 18 godina. Jako sam srećan i ponosan zbog svega što sam uspeo da ostvarim, ali tek sam počeo ovde da igram i mnogo toga je preda mnom. Ovo me tera da radim još jače i da verujem u sebe. Sa obe noge sam na zemlji i radom mogu sve. Jako sam srećan posle ove titule zbog tima i moje porodice,“ rekao je Petar Cikuša.

Njihov uspeh je rukometno čudo koje je privuklo pažnju celog sveta, a budućnost im donosi još mnogo potencijalnih uspeha u sportu, a obojica su kandidatri za selekciju Španije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar