Foto: FIVB

Nismo mnogo loše igrali, ali je Argentina bila hrabrija

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Argentine sa 0:3 (23:25, 21:25, 23:25) u osmini finala Svetskog prvenstva u Poljskoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je tako ostala bez šansi da se bori za medalju, dok će Argentina igrati protiv boljeg iz duela Brazil – Iran.

„Orlovi“ su u grupnoj fazi bili maksimalni, pobedili su sva tri rivala sa 3:0, ali protiv Argentine nisu uspeli da osvoje ni set.

Imali su izgledne šanse u svakom, u prva dva su čak većim delom i vodili, ali su Argentinci bili hrabriji i odlučniji u presudnim poenima, te su uspeli da dođu do velikog uspeha.

Najbolji u selekciji Srbije bio Uroš Kovačević sa 13 poena, dok je Srećko Lisinac osvojio 12. Tokom većeg dela utakmice indisponiran je bio Aleksandar Atanasijević, koji je upisao tek tri poena,a nekoliko puta je bio zaustavljen na mreži.

Kod Argentinaca bolji od ostali bio je Bruno Lima sa 14 poena, dok je Fakundo Kontre osvojio 13. Odličan je bio je Agustin Loser sa 11, od čega tri u bloku, a kapiten Luciano de Čeko je razigrao gotovo celu ekipu i jedan je od najzaslužnijih za pobedu.

Pored Argentine, plasman u četvrfinale do sada su obezbedile selekcije Italije, Francuske, Slovenije, Ukrajine, Poljske i SAD.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je bolje otvorila Srbija, preko Marka Podraščanina i Uroša Kovačevića je brzo stigla do prednosti 4:1.

Tokom celog meča bilo je mnogo servis grešaka sa obe strane, ali je Srbija tokom prvog seta držala prednost sve do rezultata 13:13.

Atanasijević nikako nije uspeo da uđe u pravi ritam, a nakon smeča Kontea i nepsorazume naših reprezentativaca, Argentina je povela sa 19:20.

Srpski blok nikako nije funkcionisao u tim trenucima, ali smo ipak uspeli da se približimo na 22:23. Loser je iz drugog napada bio precizan za set loptu za Argentince. Konte je izbacio servis u aut, ali Ivović nije mogao protiv trojnog bloka i Argentini je pripao prvi set.

U drugom su ponovo „orlovi“ poveli sa 5:3, a kada smo imali šansu da povedemo sa tri poena prednosti Ivović se upecao.

Sjajni Podraščanin je blokom i servisom doneo četiri poena prednosti Srbiji, a kasnije je i Kovačević pripomogao za 13:10.

Činilo se da će Srbija privesti drugi set kraju u svoju koristi, svoju rolu je imao Dušan Petkovič, ali su se „gaučosi“ probudili.

Foto: FIVB

Ključni poeni odigrani su nakon izjednačenja 18:18, a Lima je bio nezaustavljiv, te je svojoj selekciji doneo prednost 19:21.

Nisu uspeli „orlovi“ ni nakon tajm-auta Igora Kolakovića da se vrate, pa je Konte sa dva snažna i precizna servisa zatvorio set – 21:25.

Od starta trećeg seta je bilo neizvesno, ali Srbija nikako nije uspela da veže više od dva poena, te je Argentina vodila sa 11:12.

Foto: FIVB

U tim trenucima je Kovačević pogrešio, a Argentini nisu rizikovali previše te su održavali stečenu prednost – 17:19. Lima i Ramos su bili uspešni u napadu, a Kolaković je zvao tajm-aut pri rezultatu 18:21.

Atanasijevića nije poslužio servis i Argentina je povela sa 19:22. Lisinac je smanjio, ali je Jovović loše servirao. Srbija je ponovo uspela da se približi na 21:23, a onda smo uz malo sreće došli do novog poena. Blok Srbije nije bio uspešan i to su bile dve meč lopte za Argentinu. „Orlovi“ su spasili prvu meč loptu, a Loser je doneo veliko slavlje Argentini i izbacio Srbiju sa Svetskog prvenstva.

Praćenje Svetskog prvenstva u odbojci na Sport klubu omogućio je MOZZART

Srbija – Argentina 0:3 (23:25, 21:25, 23:25)

Arena: Glivice, Poljska. Sudije: S. Čezare, R. Espicalski.

Srbija: Kovačević 13, Petrić, Katić, Peković, Krsmanović, Ivović 8, Jovović, Perić, Atanasijević 3, Mašulović, Podraščanin 6, Lisinac 12, Todorović, Petković 9. Selektor: Igor Kolaković.

Argentina: Sančez, Franči,Galego, Konte 13, Loser 12, Danani, Lima 14, Palasios 8, De Čeko 3, Palonski, Visentin, Ramos 6, Zerba, Kukarcev. Selektor: Marselo Rodolfo Mendeš.

Parovi 1/16 finala:

3. septembar

Slovenija – Nemačka 3:1

Italija – Kuba 3:1

4. septembar

SAD – Turska  3:2

Poljska – Tunis 3:0

5. septembar

Holandija – Ukrajina 0:3

Francuska – Japan 3:2

6. septembar

SRBIJA – Argentina 0:3

Brazil – Iran 21.00

Srbija - Argentina 0:3 (23:25, 21:25, 23:25)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare