Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Situacija nikako da se popravi i stabilizuje

Direktor Vatrerpolo kluba Partizan Nikola Kuljača izjavio je da je zatvaranjem bazena u sportskom centru Banjica ugrožena budućnost VK Partizan, a i vaterpola u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mi smo ove godine primili sigurno 70, možda i 100, novih polaznika u našu školu vaterpola. To je jedan rezultat na kom smo mi radili dobre tri godine. Prošle godine smo takođe imali problem sa bazenom, ali je rešen i tu smo izgubili nekih 30 do 50 dečaka. Ove godine, za sada, deca ostaju. Taj mali, plići bazen je još operativan, znači pun je vode, međutim voda se već ohladila i mi smo dobili uveravanja od gradonačelnika da će se učiniti sve da taj bazen bude u funkciji“, rekao je Kuljača za Tanjug.

Kako je naglasio, ukoliko mali bazen ne bude u funkciji, budućnost vaterpolo kluba crno-belih biće ugrožena, jer neće moći da se upisuju novi polaznici. Partizan je u međuvremenu dobio termine na drugim bazenima u Beogradu, pa je problem na neki način rešen.

„Imao sam sastanak sa direktorima svih sportskih cenatara u Beogradu, čiji je i vlasnik grad. Problem sportskog centra Voždovac je što je u vlasništvu opštine Voždovac, što znači da grad još ne raspolaže njim. Ja lično smatram da svi sportski centri u Beogradu, posebno bazeni koji su skupi za održavanje, treba da budu u vlasništvu grada. Svi direktori su izašli u susret koliko su mogli“, poručio je Kuljača.

Kaže da je Partizan uspeo da „spakuje“ termine za prvi tim i nastariju takmičarsku ekipu na bazenu Sportskog centra „11. april“, a da mlađa kategorija za sada trenira na Tašmajdanu.

Sportski direktor Plivačkog kluba „11. april“ Srđan Petrović, smatra da je zatvaranjem bazena u sportskom centru Banjica načinjena velika šteta, jer je PK „11. april“ ostao bez večernjih termina, što znači da sva deca koja su trenirala u tim terminima više nisu u mogućnosti da dolaze da plivaju.

„Trenutno ne znamo tačan broj dece koliko će odustati, ali veliki broj dece, između 150 i 200, nije više u mogućnosti. Nama su dodeljeni neki drugi termini, od 15 časova, što je nemoguće za decu koja su mlađa od 10, 11 godina koja moraju da dolaze u pratnji roditelja. Njima je to potpuno neizvodljivo što zbog školskih obaveza, što zbog obaveza roditelja, tako da neki termin pre 18 časova je neizvodljiv za tu decu“, rekao je Petrović za Tanjug.

BONUS VIDEO Zašto sam napustio Srbiju: Ispovest proslavljenog vaterpoliste Danila Ikodinovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar