Srpski košarkaš Nikola Jović ne buni se zbog grublje igre Kineza na startu Mundobasketa i kaže da je ovo bio idealan početak turnira.

Foto:Nova.rs

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija je savladala Kinu sa 105:63 u prvom meču grupe B u Manili i sada ima dan odmora pre nego što 28. avgusta „zapleše“ sa Portorikom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Izgledalo je dobro. Pokazali smo da smo bili bolji, ušli smo dobro. Možda samo malo slabije ušli na početku, ali pokazali smo zube i ovo je ono što smo hteli da pokažemo, da smo favoriti. To smo i pokazali i to je to“, počeo je Jović.

Prokomentarisao je i činjenicu na koju su se već žalili igrači Srbije, da Kinezi igraju čvrsto i na granici grubog.

„Oni su igrali malo agresivnije, nije to toliko loše. Možda je bilo malo preagresivno na kraju kad više nije bilo najbitnije, ali tako igraju šta da radimo“, kaže Nikola Jović.

Na pitanje da li je zadovoljan svojom ulogom u ekipi, potvrđuje da jeste i da mu je protiv Kine posao bio da odigra odbranu koliko je potrebno.

„Tu sam da igram odbranu, što sam pokazao koliko sam mogao. Dva šuta koja nisam dao, ali u tranziciji u prodru mislim da stvarno mogu da pomognem“, samouveren je mladi Jović.

A koliko je samouveren, pokazuje i šala kada je dobio pitanje o tremi i kada mu je bila veća.

„Mislim kad sam debitovao generalno. To je bilo, u Slovačkoj mislim, gde smo bili. Tad je bila veća sigurno… Sada sam već veteran“, izjavio je Jović i nasmejao novinare.

Sledeći protivnik je selekcija Portorika, koju je Srbija pobedila u prijateljskom meču sa 110:75 u Beogradu pre desetak dana.

„Gledali smo utakmicu, videli smo da nije bila laka utakmica. Spremićemo se dobro sutra za njih i to“, kaže Jović. Srbija i Portoriko igraju za dva dana od 14 časova.

BONUS VIDEO: Bogdanović o igri Srbije i povredi Petruševa posle meča s Kinezima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar