Poslednje pripreme.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaška reprezentacija Srbije održala je poslednji trening pred meč 3. kola na Mundobasketu, koji će igrati protiv Južnog Sudana u sredu od 10 časova.

Srpski reprezentativci Aleksa Avramović i Filip Petrušev biće spremni za ovu utakmicu, potvrdio je selektor Svetislav Pešić.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je naveo, Petrušev je mogao da igra i protiv Portorika, ali nije bilo potrebno rizikovati. „Orlovi“ su trenirali u hali koja se nalazi šest kilometara od Aranete.

„Imamo tešku utakmicu, ovde je svaka utakmica teška. To se može videti po rezultatima na ovom Svetskom prvenstvu gde su već počela iznenađenja. Naravno da smo mi favoriti i mi se ne sakrivamo da smo favoriti protiv sutrašnjeg protivnika. Ali oni su ozbiljna ekipa, jedna od retkih koja igra sa puno atletike, puno trčanja. Agresivna u odbrani, agresivna u skoku, raspoložena posle jučerašnje pobede. Vidite kako su savladali Kinu, Kina nije mogla da se sastavi u zadnjoj četvrtini. Oni su sve pokušali u za Kinu mnogo važnoj utakmici“, počeo je Pešić.

Foto:fiba.basketball

Otkrio je i da neće biti treninga sutra.

„Ne postoji nijedan protivnik koga mi ne respektujemo ali pre svega moramo da znamo da smo mi ovde da kroz utakmice probamo da poboljšamo našu igru. Ovo je tek odigrana druga utakmica. Kako ćemo da igramo videćemo, ali svaka utakmica je za nas kao plej-of utakmica. Znamo sa kim igramo, imaćemo samo jedan trening. Sutra nećete imati prilike da dođete, daću vam slobodno, odmorite se, naspavajte se nemate potrebe da dolazte jer neće biti treninga sutra.“

Zatim je i detaljno opisao stanje povreda Filipa Petruševa i Alekse Avramovića.

„Dobro su, oni su mislim da će obojica igrati. Filip je već sanirao povredu. Naravno, mi tražimo igrače koji su sto odsto spremni i sada su dobro i mislim da će sutra da igraju. To su tipične povrede košarke. Da je juče bila utakmica koja odlučuje prvenstvo ili našu sudbinu Petrišev bi igrao, to isto važi i za sutra. Da li su spremni 100 odsto to ćemo da vidimo sutra ujutru kad napravimo reviziju svih. Znači, svaki dan se nešto dešava, neko ima temperaturu, neko stomačne probleme. Puno se igra, menjala se klima, zato smo mi došli ovde ranije. Jer ovde moramo da se adaptiramo na vreme. Svaki dan se nešto dešava. Kada medicinski staf izvrši pregled svih 12 igrača videćemo.“

Foto:fiba.basketball

Prokomentarisao je i mogućnost da na narednom Mundobasketu ekipe imaju 14 igrača na raspolaganju.

„Taj predlog odavno postoji, ali FIBA ga nije usvojila. Verovatno imaju razloge, ali koji su… ne znam, ne bavim se time. Svi bi mi voleli da imamo još neke alternative, ali šta da radimo.“

Treća četvrtina protiv Portorika je bila upozorenje za sve košarkaše, te je novinare zanimalo da li je bilo razgovora o njoj.

Foto: STARSPORT/Srđan Stevanović

„Do večeras nismo imali razgovor, vreme smo iskoristili da se pripremimo za utakmicu protiv Južnog Sudana. Neće biti treninga u sredu, bilo je vrlo važno da napravimo dobar trening, koliko je to moguće u uslovima. Tek kada se vratimo u hotel, imaćemo sastanak koji će pre sve biti posvećen analizi narednog protivnika Južnog Sudana.“

Dodatno je pričao o selekciji Južnog Sudana koja je iznenadila mnoge na ovom Mundobasketu.

„Slušajte, ja ne znam ko ih je potcenjivao, da li smo ih mi potcenili? Znamo malo da preteramo, ali mi koji smo unutra, mi pratimo, mi znamo kakva su ekipa, odlična, školovani igrači, imaju jednog od najboljih, da ne preterujemo, i da im ne bi toliko hvalili, ali ekipa su koja igra, uz Kanadu, najbolju odbranu“, završio je Pešić.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar