Denis Rodman
Foto: Screenshot Youtube VLAD TV

Denis Rodman će uvek na televiziji uvrediti nekog. Često će nekog i poniziti, a na nesreću po njega uglavnom je to bio on sam. Ovog puta bi mogao da mu stigne odgovor.

Ukoliko sumiramo ono što je rekao Denis Rodman, čuveni „Crv“ iz šampionske generacije Detroita i Čikaga, mogli bismo da kažemo da je poručio da je Nikola Jokić bolji igrač od Lerija Birda. Ali, više od tog zaključka je simptomatičan način na koji te rekao.

PROČITAJTE JOŠ

Trebalo je da tema razgovora bude ko bi bio pobednik između zamišljenog okršaja 1 na 1 između Lebrona Džejmsa i Birda, ali Rodman je imao potpuno drugačije planove. Ni najmanje se nije složio sa Arenasom koji je poručio da je Bird, bivša zvezda Boston Seltiksa, razbio Lebrona.

Ipak, Rodman je odabrao drugačiji, kontroverzniji pristup.

„Da je Leri Bird igrao u ovoj eri, mislim da bi bio u Evropi. Bio bi negde tamo“, počeo je Rodman. I fascinantno je sa koliko nipodaštavanja gleda na košarku u Evropi, ali i kako je lako otpisao čoveka koji je svojevremeno na gostovanjima u Los Anđelesu čitav dan igrao basket 1 na 1 protiv lokalnih momaka, a onda uveče igrao meč.

Otpisao je Birda koji je tri puta bio NBA šampion (dva puta MVP finala), koji je bio 12 puta Ol-star i uzeo tri MVP nagrade. Nije bilo mnogo onih koji su uspeli da imaju brojke kao on (zanimljivo da u proseku u karijeri samo on i Jokić imao 20 i više poena, 10 i više skokova, te pet i više asistencija).

„Njegova igra je bila pogodna za Boston u to vreme, osamdesetih. U današnjem svetu, dođavola, ne. Ne potcenjujem ga jer je bio sjajan igrač u to vreme, kao i ja, ali nema šanse“, tvrdi Rodman koji Birda ne vidi ni u sastavu NBA timova. Doduše, ne bi trebalo zaboraviti na veliko rivalstvo između Čikaga i Bostona odakle možda delimično proizilazi ovakav odgovor.

I onda je došao deo kada se okrenuo Jokiću.

„Mislim da je klinac iz Denvera mnogo bolji. O, Bože. On je pakleno spor, ali ima igru. Mislim da je bolji od Lerija Birda. Šutirao trojke tako da pomisliš „Čoveče“. Biram njega pre sigurno. Mislim, u današnje vreme, da“.

BONUS VIDEO Bogdan Bogdanović za Nova.rs o reprezentaciji, Jokiću, NBA ligi…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar