Foto: Tanjug/AP Photo/Jeffrey Phelps)

Ključ najveće senzacije u NBA plej-ofu ove godine i jedne od većih u istoriji staje u samo dve reči - Džimi Batler.

Svi ljubitelji košarke su dobro upamtili reakciju Nikole Jovića nakon što je video da je Džimi Batler na prethodnom meču postigao 51 poen (kasnije stigao do 56 što je rekord Majamija). Ovog puta je Batler brojao do 42, a nakon produžetka je Majami, osmi tim Istoka, uspeo da eliminiše najbolji klub tokom ligaškog dela sezone sa 128:126.

PROČITAJTE JOŠ

Majami je postao šesti timu u istoriji koji je sa osmog mesta izbacio prvoplasiranu ekipu, a poslednji put se to desilo kada je Milvoki Baks 2012. godine izbacio Čikago Bulse, koji su igrali bez povređenog Derika Rouza.

Hit je tako izborio megdan sa Njujork Niksima koji su takođe sa 4-1 eliminisali Klivlend Kavalirse.

Adebajo je susret završio sa 20 poena, 10 skokova i 10 asistencija, dok je Vinsent Gejb dodao 22.

Malo vredi Janisu Adetokumbo, jednom od kandidata za MVP prsten, što je postigao 38 poena uz 20 skokova (samo 10 od 23 sa linije za slobodna bacanja). Kris Midlton je postigao 33 poena, ali je još jednom došlo do neshvatljivog pada. Nakon tri četvrtine su Baksi vodili sa 102:86, a onda pogodili samo pet šuteva (od 25) u četvrtoj deonici i produžetku.

Mogli su Baksi da završe posao u četvrtoj četvrtini, ali je Džru Holidej promašio jedno od dva slobodna bacanja. Vinsent je izveo aut do Batlera koji je pogodio za produžetak i kasniji trijumf.

BONUS VIDEO Sjajna atmosfera u Partizanu, Lesor i Panter pravili šou 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar