Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Ubedljive pobede.

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su na svom terenu ekipu Fenerbahčea sa 79:68 (19:21, 18:14, 26:16, 16:17), u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige.
Grčki tim su do pobede vodili Saša Vezenkov sa 19 i Ajzea Kenan sa 18 poena, dok je Šakil Mekisik ubacio 11 poena.

PROČITAJTE JOŠ...

U timu Fenerbahčea najefikasniji je bio Džonatan Motli sa 15 poena, Dajšon Pjer je dodao 12 poena, dok je srpski košarkaš Marko Gudurić meč završio sa 12 poena.

Posle izjednačenog prvog poluvremena koje je završeno rezultatom 37:35 u korist Olimpijakosa, najbolji tim Evrolige posle regularnog dela takmičenja je meč prelomio u nastavku.

Olimpijakos je najpre u trećoj deonici, predvođen Kenanom, stigao do dvocifrene prednosti (63:51), a potom je na seriju Gudurića na startu poslednje deonice (63:58) odgovorio Mekisik trojkama i tako stavio tačku na ovaj meč.

Druga utakmica ove serije na programu je u petak, a domaćin je ponovo Olimpijakos.

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

U drugom meču programa, Barselona je savladala Žalgiris 91:69 (25:13, 23:18, 18:22, 26:16), Španski tim je do prve pobede u ovoj seriji vodio Sertač Šanli sa 17 poena, dva manje je ubacio Nikola Mirotić, Rokas Gidrajtis je dodao 12, dok su Aleks Abrines i Kajl Kjurik postigli po deset poena.

U redovima Žalgirisa najbolji je bio Ignas Brazdeikis sa 14 poena, a dvocifren učinak imao još jedino Dovidas Gidraitis sa deset poena.

Barselona je od početka meča bila u prednosti i već u prvoj deonici je stigla do dvocifrene prednosti, koju je u poslednjoj deonici uvećala do maksimalnih plus 26.

Drugi meč ove četvrtfinalne serije na programu je u petak, takođe u Barseloni.

BONUS VIDEO Sjajna atmosfera u Partizanu, Lesor i Panter pravili šou

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar