Milan Gurovic
Milan Gurović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Juniorska utakmica KK Real Beograd - KK Vizura ostaće upamćena kao velika bruka za srpsku košarku, nakon skandala u koji je umešan Milan Gurović.

Posle meča dogodila se velika tuča u kojoj su učestvovali igrači, članovi stručnih štabova, ali i Gurović, koji je vlasnik Reala iz Beograda.

Proslavljeni srpski košarkaš je najpre razdvajao sukobljene strane, ali su ga onda emocije savladale i krenuo je da udara nekontrolisano sve oko sebe i to bez majice pred ženama i maloletnom decom.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, nije to jedini skandal koji se dogodio, a da je vezan za Gurovića i Real iz Beograda, koji je inače pobedio Vizuru sa 74:73 u veoma zanimljivoj utakmici prvog kola završnog turnira Kvalitetne beogradske juniorske lige.

Sukob dve strane počeo je pre prvog sudijskog zvižduka, a kako saznaje Nova.rs u pitanju je bio pokušaj švercovanja igrača, odnosno registracija na lažne dokumente.

Stručni štab Vizure je zaključio da Real švercuje jednog igrača (ime poznato redakciji, 2005. godište iz Bosne i Hercegovine). Kako saznajemo, član Reala bio je registrovan pod lažnim imenom, tako da ni licenca nije bila ispravna, a falsifikovan je još neki dokument, kako bi sve bilo uverljivo.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, Vizura se pozabavila tim slučajem i pred sam početak utakmice reagovala, te ukazala na prevaru. Gurović je već tu bio nervozan, krenuo je da viče u sali i da se buni, ali njegovom igraču nije dozvoljeno da nastupi u meču protiv Vizure.

Prema nezvaničnim informacijama u pitanju je igrač koji je nastupao cele sezone za juniore (pripada tom godištu) i seniore, ali sa neispravnim dokumentima, pa ako je to stvarno istina, postavlja se pitanje ko je i zašto napravio takav propust u Košarkaškom savezu Beograda i Srbije?

Navodno, za tog igrača Reala bilo je potrebno da se plati određena suma novca kako bi bio pravilno registrovan, ali kako to nije urađeno prešlo se na druga rešenja, koja su koštala klub na kraju sezone. Videćemo i da li će iz Saveza sada reagovati i kazniti glavne aktere više ovih skandala.

PROČITAJTE JOŠ:

Bitno je navesti i da u naknadno sređenom snimku sa Jutjuba, u kom su obrisani neki delovi pre i posle utakmice (ne vide se ni svi detalji tokom iste), možete videti kako Real na predstavljanju igrača ima 11 momaka u koloni, a onda se usred intoniranja himne Srbije pojavljuje još jedan (broj osam, nije ulazio u igru), koji je naknadno upao u tim umesto onoga koji nije bio pravilno registrovan (čak se vidi i prezime).

Nezvanično saznajemo da je tokom sezone bilo još nekoliko sumnjivih registracija igrača Reala, ali u različitim kategorijama.

I tokom meča bilo je neprijatnih scena, koje nikako ne treba da se dešavaju pred decom. U trećoj četvrtini posle jednog faula i koša za Vizuru, lopta je došla do Gurovića, koji ju je napucao. Tom prilikom je isključen, ali je pri izlasku sa terena dobacio nekoliko reči treneru Vizure. Navijači Vizure su reagovali i neko je dobacio Guroviću da ne preti deci, a onda su krenule da stižu pretnje i uvrede sa druge strane.

U završnici meča, Gurović je pocepao majicu zbog promašenih slobnodnih bacanja jednog od igrača Reala, pa je zato kasnije na teren uleteo go do pojasa.

Utakmica je bila zaista kvalitetna, suđenje veoma dobro (prema rečima prisutnih), a Real je u napetoj završnici izvukao pobedu, jer je Vizura promašila šut za tri u poslednjoj sekundi.

Takođe, bilo i nepristojnih navijača, pa je tako jedan momak nakon poslednjeg zvižduka sudije ušao na teren i skinuo šorts pred igračima Vizure uz veoma nepristojne komentare i pokazivanje na međuznožje. Nekoliko sekundi nakon toga usledila je tuča, a prvi je u fizički obračun krenuo tamnoputi igrač Reala (ako ne računamo prethodno gurkanje).

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare