Foto: Screenshot Youtube NA IVICI TERENA

Osvojila je četiri medalje sa Srbijom na velikim takmičenjima, postala je miljenica Banjaluke i svih navijača, ali je jednu stvar, do sada, krila od svih. Ova priča je samo pokazala kolika je ljubav prema dresu reprezentacije Srbije.

Saša Čađo, reprezentativka Srbije u košarci, prvi put je govorila o najtežim trenucima u životu.

PROČITAJTE JOŠ

Govorila je o tumoru sa kojim se izborila, a mesec dana nakon operacije je već otišla na Svetsko prvenstvo koje je prošle godine održano u Australiji.

Najpre je govorila o tome kako je kao 22-godišnjakinja morala da operiše ukrštene ligamente kolena.

„Bilo je jako teško, ali proed toga tu još nekih dosta teških stvari u mom životu i bila sam pod velikim stresom i pritiskom. I probijala sam se. Imala sam jako veliku odgovornost na sebi i nisam mogla, očigledno… Sada vam pričam iskreno, nisam mogla taj pritisak da iznesem i… čovek kada se loše oseća, čovek puca negde. I ja to godinama znam, to se meni tako desilo. Nisam mogla neke stvari da izensem, nisam našla rešenje, desi ti se nešto tako i onda te to opomene, uči te, ideš dalje“, poručila je Čađo u emisiji „Na ivici terena“ banjalučke ATV.

Novinar je dodao da postaneš i bolji kada se prebrode teške stvari, a onda je Čađo odlučila da prvi put progovori o tumoru.

„Jeste… Imala sam isto jednu tešku scenu pre šest meseci. Mislim, to prvi put sad pričam o tome, nikome nisam o tome govorila. Osim mojih roditelja i moje uže porodice, to niko ne zna. Imala sam dobroćudni tumor koji sam morala da operišem. Mesec dana pred odlazak na Svetsko prvenstvo. I ja sam to odlučila da odradim. To me, onako, baš izbacilo iz takta. Morala sam to da odradim i stvarno sam, za mesec dana oporavka, dala sve od sebe da se priključim timu, da odem na pripreme.“

Zatim je dodao kako se sve odigralo.

„Kada je meni to pronađeno, oni (misli na reprezentaciju, odnosno srpsku kuću košarke) su meni u Srbiji pronašli najbolje doktore i u roku od tri dana ja sam poslata u bolnicu da budem operisana.“

„Sve je ok?“, bilo je sledeće pitanje.

„Da, sada je sve okej. Čovek ne može da se ne nervira u takvim situacijama. Život je sam po sebi stresan. Ti uvek imaš neku vrstu stresa, samo je važno pronaći način da te neke nebitne stvari ne pogađaju previše. A ja sam poprilično emotivna, mene dosta stvari pogađa i… ne volim druge da vređam, uvek se trudim da svima oko mene bude dobro, a onda najveću štetu sama sebi nanesem. Ali, u suštini, opet kažem, na tom sam nekom svom putu i kroz život učim šta sve mogu, koliko mogu da izdržim, za šta sam sve sposobna i želim da verujem da ništa neće da me zaustavi u životu, u budućnosti, da ostvarim ono što sam ja zamislila.“

Čađo je osvojila dva Evropska prvenstva (2015. i 2021. godine sa Srbijom), ima bronzu na Evrobasketu 2019. godine, te bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Na Mundobasketu je odigrala najbolje partije u dresu Srbije, pa je stigla do sopstvenog rekorda po broju poena (9,2), te izjednačila najbolji rezultat po broju skokova (1,8) uz 1,3 asistencije po susretu.

Iako je Srbija završila takmičenje na šestom mestu njen potez je inspiracija za sve. Prosto pokazala je svima kakva je ljubav prema otadžbini.

BONUS VIDEO Marina Maljković pokorila Evropu: Bez pritiska ne umem da funkcionišem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare