Foto:FoNet/Evroliga

Proslavljeni hrvatski košarkaš Kruno Simon srećan je zbog onoga kako u poslednje vreme na terenima Evrolige izgledaju Partizan i Crvena zvezda.

Partizan je prošle sezone umalo otišao na Fajnal-for Evrolige i na kolenima je držao ekipu Real Madrida, pošto mu je falila jedna pobeda za F4.

PROČITAJTE JOŠ:

Na kraju je Real preokrenuo, otišao na Fajnal-for i tamo osvojio titulu, a Partizanu je ostalo da se pojačava za narednu sezonu, baš kao i Zvezdi koja je bila na pobedu, dve od Top 8.

Simon je objasnio da zbog navijačke baze „skida kapu“ Partizanu. Kod crno-belih se, posle duge pauze i odsustva iz Evrolige, gotovo po pravilu tražila karta više za sve utakmice, a mnogo je „grobara“ bilo i po gostovanjima.

„Ne bih se pravio previše pametan, ali mislim da je tamo politika mnogo uključenija u sport i automatski oni raspolažu enormno velikim budžetima za naše pojmove. Partizanu treba skinuti kapu, oni su ove sezone zaradili samo od prodaje karata oko četiri ili pet miliona evra. To su iznosi za košaku koji su nezamislivi, ne ozbiljni, već nezamislivi. Do pre dve godine, to je bila avangarda, nemoguće i ja skidam kapu na tome. Ja bih voleo da imam takav klub u Zagreb, voleo bih imati 20.000 navijača i Evroligu u Zagreb, ne kažem sada na koji način to funkcioniše i ‘da li je pije vodu’, kažem iz perspektive navijača“, ispričao je Simon za portal „Crošarka“.

Poslednjih godina se sve više priča i o dilemi da li birati stranca ili domaćeg igrača, a u oba „večita“ rivala okreću se strancima.

„Ne bi mi bilo ključno da su mi domaći igrači u rosteru, kao navijač bih voleo, ali mi to ne bi bilo ključno. Treba razumeti i Partizan, jer pravi srpski igrač verovatno je duplo skuplji od Pantera i Lesora. Oni su biznismeni, tu nema emocije. Danas sport nije emocija već biznis – ovaj košta dva miliona, ovaj tri… Gde ima novca ima i interesa, pre dok nije bilo novca i interneta igralo se drugačije, ali to su neka romantična vremena. Svi krenemo da igramo sport iz ljubavi prema sportu, ne zbog novca. Na kraju dana ti ljudi imaju svoje računice i znaju šta rade“, objasnio je Simon.

Kruno je sa mnogo uspeha igrao za Anadolu Efes sa kojim je osvojio dve titule prvaka Evrope, a njegov dres sa brojem 44 je povučen iz upotrebe.

BONUS VIDEO: Denver i Jokić pometlali Lejkerse u finalu Zapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar