Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Trka za rekordima se nastavlja.

Nikola Jokić je na startu nove sezone u NBA ligi pokazao da nema nameru da stane sa ispisivanjem košarkaške istorije i da će i ove godine obarati rekorde.

Srpski as je u pobedi Denvera protiv Oklahome rezultatom 122:117 ostvario novi tripl dabl-u karijeri sa 19 poena, 16 skokova i 13 asistencija.

PROČITAJTE JOŠ

To mu je bio drugi od početka sezone u tri meča i ukupno 78. u karijeri čime se izjedančio sa legendarnim Viltom Čemberlenom kao najuspešniji centar svih vremena.

S obzirom na to da je sezona tek počela i da su najbolje godine pred Nikolom Jokćem, mogao bi da ostvari ono što nijednom centru nije pošlo za rukom – 100 tripl-dablova u karijeri.

Ako bi ponovio učinak iz prethodne godine od 19 tripl-dablova, do kraja ove sezone bi stigao do brojke od 95 i došao na korak od učinka kakav su imali samo petorica igrača u istoriji.

Lider je Rasel Vestbruk sa 194 ispred Oskara Robertsona sa 181 ostvarenim tripl-dablom. Slede Medžik Džonson sa 138, Džejson Kid sa 107 i Lebron Džejms koji je sledeća meta srpskog asa sa 105 tripl-dabl učinaka u karijeri.

Ovim tempom nije nemoguće da do kraja karijere ostvari i neke nezamislive stvari.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar