Foto: fiba.basketball

Srbija u borbi za medalju.

Košarkašice Srbije su nakon sjajne igre savladale Tursku rezultatom 70:46 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za devojke do 20 godina i tako ušle u borbu za medalje.

Izuzev polovine prve četvrtine, naše devojke su vodile do kraja meča, a ključnu prednos tsu napravile sredinom treće deonice i do kraja niosu imale nikakvih problema.

Najefikasnija u našem timu bila je Nevena Rosić sa 23 poena, a dvocifrena je bila i Katarina Knežević sa 10. Dobre role su imale i Anđela Matić sa devet i Dunja Zečević sa osam poena.

PROČITAJTE JOŠ

Stegnuto je krenula Srbija na početku meča, pa su Turkinje povele i nakon 4:0 lako došle do 11:4 i lagane prednosti. To je bio znak da se upali lampica u selekciji Srbije koja je konačno zaigrala na oba kraja parketa, pa je za tili čas naša selekcija prišla na minus jedan, a onda na krilima Anđele Matić i na plus pet, pa je počelo lakše da se diše.

Do kraja prve deonice su devojke na čelu sa Nevenom Rosić uspele da se potpuno razigraju i da posle 10 minuta steknu 10 poena prednosti.

Ipak, Turkinje su pokazale da će biti žilav protivnik.

Prvu polovinu druge deonice je obeležila loša igra u napadu obe ekipe, a nakon što su zaustavile Rosićevu, Turkinje su zaustavile i napad Srbije.

Držala je odbrana rivalke na bezbednoj distanci, ali je nakon serije grešaka Turska ipak prišla na četiri poena minusa i nagovestila preokret.

Do kraja poluvremena su naše devojke useple da odbiju nalet i sa sedam poena viška odu na veliki odmor.

U nastavku su ponovo Srpkinje zaigrale sjajno u napadu i posle nekoliko propuštenih prilika furioznom serijom došli do dvocifrene prednosti koja je u jednom trenutku iznosila 14 poena viška u tređoj deonici.

Nije više Turska mogla da zaustavi Nevenu Rosić koja je nakon tri četvrtine imala 20 poena na svom kontu.

Trojka na startu poslednje deonice donela je i velikih 15 razlike što je bio signal da je pobeda već u rukama.

Prednost je do kraja meča stigla i do konačnih 24 poena, pa je poslednja deonica bila rekreativna.

Srbija će u polufinalu igrati portiv boljeg iz duela Portugal Letonija, dok će drugi polufinalni par činiti Francuska i Španija.

Srbija – Turska 70:46 (23:13, 12:15, 16:11, 19:7)

Dvorana: Svitirio Arena, Viljnus

Srbija: Knežević 10, A. Matić 9, Rosić 23, Spasovski 7, Zečević 8, Ćaćić 2, Ćulibrk, Marčetić 4, Marojević 5, M. Matić 2, Miljanić, Škundrić

Turska: Gul 12, Istanbuloglu 10, Sertoglu 13, Torgut 4, Jilmaz 5, Akpinar 2, Bas, Kaplan, Oktan, Seren, Taser, Vardar

Srbija - Turska 70:46

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar