Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana završili su nedavno finale košarkaške Superlige Srbije koja se nije okončala kako su navijači priželjkivali.

Zvezda je dobila prvi meč finala na svom parketu sa 89:88, drugi je prekinut u trećoj četvrtini pri vođstvu Partizana 57:45.

PROČITAJTE JOŠ:

Igrači Zvezde su, vređani i zasuti raznim predmetima s tribina, izašli s parketa i vratili su se tek nakon što su tribine Beogradske arene ispražnjene.

Kada se to desilo, crveno-beli su se vratili na teren, igrači Partizana nisu i utakmica je na kraju registrovana službenim rezultatom 20:0 za Zvezdu, kojoj je pripala i titula.

KLS je nekoliko dana nakon tako završenog finala odlučila o kaznama za oba večita rivala i izrekla ih je više za nepune dve utakmice.

Dok je Partizan kažnjen sa 1,86 miliona dinara za sedam taksativno navedenih prekršaja, Zvezda je prošla znatno blaže, pa je ona prekršila pet stavki iz Disciplinskog pravilnika.

Ukupno će morati da plati globu od 780.000 dinara za svoje propuste u prvoj utakmici finala, dok su tri posebne kazne izrečene Milošu Teodosiću, Dejanu Davidovcu i Rokasu Giedraitisu.

Foto: Starsport

Njih trojica su sankcionisani sa po 8.400 dinara zbog tehničkih grešaka tokom dve utakmice. Kada je reč o onim većim prekršajima, Zvezda je kažnjena sa 240.000 dinara zbog nesportskog ponašanja navijača.

Oni su bacali čvrste predmete na teren što je prekršaj iz člana 52, tačke B9 Disciplinskog pravilnika. Još po 120.000 dinara Zvezda plaća zbog vređanja Zorana Savića i Željka Obradovića, sportskog direktora i trenera Partizana.

Poslednjih 240.000 dinara Zvezda će biti primorana da plati jer su njeni navijači pljuvali i gađali sudije i ljuljali tunel za izlaz po završetku prve utakmice.

Na kraju, i Zvezda je kažnjena kao i Partizan, zato što je kamermanu zabranila snimanje tajm-auta.

„Kazne su donete nakon sporovedenog postupka, delegatskih izveštaja, dopisa klubova u konkretnim slučajevima, izjave službenih lica, igrača i uvidom u snimak utakmice. Visina kazne opredeljena je u skladu sa Disciplinskim pravilnikom 2023, koji je usvojila skupština UKKLS-a“, naveli su iz KLS i dodali da će svakom pojedinačno biti dostavljen izveštaj koji je potpisao disciplinski sudija Bojan Veljković.

BONUS VIDEO: Navijači Partizana vređali Vučića na drugom derbiju finala sa Zvezdom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare