Nikola Jović
Nikola Jović; Foto: Screeenshot Youtube nba screen

Srbija je dobila novog startera u NBA ligi, možda privremeno, ali on uspeva da se izbori za ogroman broj prilika.

Nije bilo Džimija Batlera, Tajlera Hiroua, Gejba Vinsensta, ali je očekivano bilo mnogo problema,  bilo je i ipak dobrih vesti.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jović sigurno nije srećan što je Majami izgubio od Klivlenda sa 113:87, ali je prepoznao da ima veliku podršku trenera. Erik Spolstra mu je dozvolio da igra čak 32 minuta i da drugi put u karijeri bude starter.

Srpski as je upisao sedam poena (2/9 iz igre, 1/6 za tri) uz četiri skoka i pet asistencija, te je tako pokazao da bi mogao da bude još veće oružje Hita. U jednom trenutku je izveo potez koji je na granici onoga što je ranije radio Karim Abdul-Džabar. Nije to bila prava „nebeska udica“ kao kod čoveka koji je patentirao, ali je ovaj horog bio prilično dobar. Ipak, pokazuje nameru da Jovića vidimo možda nešto češće kao pokretljivu četvorku.

Imao je neke prodore, sjajno se razumeo sa saigračima i pravio je prostor pre svih Kajlu Lauriju.

Klivlend je prelomio meč u drugoj četvrtini kada je napravio seriju od 21:2 i tako stigao do 19 poena prednosti, kasnije i do 31 poena.

Bem Adebajo je završio meč sa 21 poenom, šest skokova i tri asistencije, dok je Darijus Garland sa 25 poena, dva skoka i sedam asistencija prelomio meč u korist Kavalirsa.

Denver se silno mučio u trenutku kada su igrali bez Nikole Jokića, ali i bez još dvojice startera, ali je iskočio jedan mladi igrač. Bouns Hajland je preuzeo odgovornost ubacio je 29 poena uz tri skoka i šest asistencija i tako doneo pobedu Denvera protiv Dalasa sa 98:97. Kada je Dončić odveo Dalas do prednosti od 14:2 na kraju poluvremena mnogi su pomislili da će tim iz Teksasa ubrzo slomiti Denvera, ali se to nije desilo.

Trojku odluke je postigao Majkl Porter Junior na 55 sekundi do kraja susreta, dok je Čančar sa sedam poena uspeo da istopi prednost Dalasa. „Zovemo ga Vlatko sa pola terena“, rekao je trener Majkl Meloun aludirajući na ludu trojku koju je Slovenac pogodio uz zvuk sirene u prvom poluvremenu.

Luka Dončić je postigao 22 poena uz devet skokova i osam asistencija, ali nije mogao da se pomiri što su mu neke trojke poništene.


NBA rezultati, 21. novembar

Vašington – Šarlot 106:102

Sakramento – Detroit 137:129

Bruklin – Memfis 127:115

Klivlend – Majami 113:87

Hjuston – Golden Stejt 120:127

Dalas – Denver 97:98

Los Anđeles Lejkers – San Antonio 123:92

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Luka Dončić: Da brinem šta sve pričaju, ne bih bio ovde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare