Foto: EPA-EFE/BUTCH DILL

Nije to jedna od omiljenih utakmica Nikole Jokića, ali je još jednom dobio veliku čast da zaigra na Ol-staru koji će biti održan u Indijanapolisu 19. februara.

Srpski centar je još jednom izabran za startera na Ol-star meču, a uz njega će u timu Zapada biti još i Luka Dončić, Kevin Durent, Lebron Džejms i Šej Gildžus-Aleksander.

Istok će predstavljati Džoel Embid, Janis Adetokumbo, Džejson Tejtum, Tajriz Halibarton i Dejmijan Lilard.

PROČITAJTE JOŠ

Biće ovo šesti put da će Jokić igrati na Ol-staru, a do sada je te utakmice gledao isključivo kao zabavu.

Ipak, sigurno će mu imponovati to što je dobio najviše glasova od svojih kolega, košarkaša.

Foto: Tanjug/AP Photo/Nick Wass)

Naime, glasovi za Ol-star raspoređeni su u tri sektora: 50 odsto težine nose glasovi navijača, dok po 25 nose glasovi NBA košarkaša i predstavnika medija.

Jokić je bio prvi po glasovima košarkaša, drugi po biranju medija i tek peti po glasovima fanova.

Srbin je zadužio 197 glasova kolega, dok su iza njega redom Janis Adetokumbo (196), Džoel Embid (193), Džejson Tejtum (151) i Lebron Džejms (144).

Prema tome jasna je poruka NBA zvezdi koje smatraju da je Jokić najbolji košarkaš lige. Već je jasno da je Srbin prestao da juri MVP trofej, kojih u vitrini ima već dva, ali njegove partije pokazuju da je i bez njega najbolji košarkaš lige.

Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bolji od njega po mišljenju novinara jeste Janis, ali sa samo jednim glasom više od Srbina (100-99).

Glasovi navijača samo su potvrdili ono što smo već svi znali, a to je da Jokić nije među omiljenim zvezdama u NBA ligi.

Ni šampionska titula i prsten, silni tripl-dablovi i uspesi nisu pridobili javnost Amerike koja još uvek najviše voli Janisa Adetokumba, Džejsona Tejtuma, Džoela Embida i Lebrona Džejmsa.

NBA liga je objavila da će imena 14 rezervista biti saopštena 1. februara. Biraće ih 30 NBA trenera. Komesar Adam Silver biraće zamenu za bilo kog igrača koji eventualno neće biti u prilici da učestvuje na Ol-star utakmici.

Dvostruki MVP je istakao da ga nije iznenadilo što je izabran „tek“ kao sedmi pik prošle godine, kada je format Ol-star meča bio drugačiji.

„Nije, sam sebe ne bih izabrao. Nisam čovek za ovu utakmicu“, rekao je Jokić tada.

To pokazuje i njegov prosek na najzabavnijim mečevima u NBA ligi, pošto Jokić na pet utakmica beleži 6,2 poena, 6,4 skoka i četiri asistencije.

Lebron Džejms, kojem će ovo biti 20. utakmica svih zvezda, postavio je još jedan rekord ponovo prestigavši Karima Abdul-Džabara, kao i na listi najboljih strelaca svih vremena.

Zanimljivo je da su NBA košarkaši smatrali da je drugi najbolji bek na Istoku Tajris Maksi, navijači da je drugi Tre Jang, ali nijedan ni drugi nisu „popunili sve kolone“, te su ostali bez startnog mesta.

To je bio i slučaj sa Jokićevim saigračem Džamalom Marejem koji je zauzeo osmu poziciju na listi ukupnog glasanja. Zaista jeste čudno to što Marej nikada nije bio učesnik ovog meča, ali kada se pogleda konkurencija na njegovoj poziciji stvari postaju jasnije.

Marej mora da bude bolji od Luke Dončića, Gildžis-Aleksandera, Stefa Karija, Entonija Edvardsa, Kajrija Irvinga, Devina Bukera, ali i Dearona Foksa da bi se našao u startnoj postavi.a

BONUS VIDEO Najboljih 10 poteza utakmice ALBA Berlin vs. Crvena zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar