Foto: EPA-EFE/Quique Garcia

Crnogorski košarkaš sa španskim pasošem Nikola Mirotić kaže da mu se sviđa plan za nedelju.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Biće veoma žestok sportski dan za srpske sportiste. Igraju košarkaši, odbojkaši, fudbaleri i Novak Đoković. Košarkaši Srbije će od 14.40 igrati finale Mundobasketa sa Nemačkom.

PROČITAJTE JOŠ:

Imaju šansu za prvu zlatnu medalju od 2002. i Indijanapolisa, pa nema sumnje zbog čega iščekivanje te utakmice ide do granica izdržljivosti.

Odbojkaši Srbije igraju osminu finala Evropskog prvenstva protiv Češke od 18 časova, fudbaleri kvalifikacije za Evropsko protiv Litvanije u Kaunasu od 20.45, a onda za kraj dana ide Novak Đoković u finalu US Opena protiv Danila Medvedeva.

Košarkaši mogu da postanu rekorderi po broju svetskih titula i da prestignu SAD, Đoković da podeblja grend slem rekord u odnosu na Rafaela Nadala i uzme 24. titulu sa najvećih turnira, pa je jasno zbog čega će mnogi na ovim prostorima biti prikovani za male ekrane, ako već nisu imali vremena, sreće, ili mogućnosti da odu i gledaju uživo nešto od pobrojanih sportova.

Mirotić je „aminovao“ plan da se sve to po redu i rasporedu isprati u kafani, podelivši ideju jednog od tviteraša.

Taj plan podrazumeva ustajanje u sedam ujutru, odlazak na liturgiju pola sata kasnije, trening u deset, a onda od 13 časova odlazak u kafanu i povratak u neodređeno vreme.

Mirotić je emodžijima pozdravio tu zamisao, pa će možda i sam shodno tome koliko mu obaveze dozvole, ispratiti šta se dešava na terenima širom planete gde igraju srpski sportisti.

Foto: Printscreen Instagram / Nikola Mirotic

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Nova.rs na poslednjem treningu košarkaša Srbije pred finale Mundobasketa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar