Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Veliki napredak

Američki portal „Athletic“ analizirao je dosadašnji deo prelaznog roka u NBa ligi, a pažnju je privukao i Dante Egzum koji je pojačao Dalas Maverikse.

Dobro obavešteni Džon Holindžer istakao je Egzumov napredak u Partizanu, a posebno je naznačio Danteovu sposobnost da šutira trojke i pogađa u dobrim procentima, što ranije nije bio slučaj.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dalas je doveo Dantea Egzuma iz Evrope, koji je nakon skoro dve haotične godine igrao odlično u beogradskom Partizanu. Poslednji NBA meč je odigrao u januaru 2021. godine, a u Partizanu je naučio da šutira i imao 38,8 odsto za tri poena i 84,7 odsto sa linije za slobodna bacanja. Bio je jedan od najboljih igrača Evrolige i sezonu počinje sa 28 godina što se smatra odličnim potpisom za jednogodišnji minimum. Mavsi su obezbedili potpis Dvajta Pauela i Seta Karija gde su takođe finansijski odlično prošli“, objašnjava američki analitičar.

Egzum je već bio u NBA, bio je peti pik na draftu i igrao je za Jutu, ali se nije najbolje snašao, pa je iz Amerike otišao u Barselonu, a kasnije u Partizan.

Novinar „Atletika“ je u tekstu naveo i da su Finiks Sansi odradili odličan posao u prelaznom roku. Sansi su pomno pratili dešavanja u NBA ligi i na minimalne ugovore doveli Erika Gordona, Jutu Vatanabea, Keitu Bejts Diopa, Drua Jubenksa, Dejma Lija, Čimezi Metua i Džoša Okogija.

„Možemo da kažemo da je ovo mala pobeda Finiks Sansa, a posebno se hvali potpis Bejts Diopa koji bi svojim šutem i dobrom odbranom mogao da pomogne u plej-of trci. I dalje ne možemo da ih nazovemo najvećim pobednikom letnjeg prelaznog roka, jer makar jednog treba da zadrže sledećeg juna, ali u ‘vrednosti igrača po dolaru’ odradili su svoj maksimum na veteranskom minimumu“.

BONUS VIDEO „Marina nikome nije rekla da dolazim, svi u šoku“: Sonja Vasić o pisanju zlatne istorije ženske košarke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar