Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mnogi su se zapitali šta je pisalo na tom malom, žutom parčetu papira.

Početak priprema košarkaša Srbije za Svetsko prvenstvo koje je na programu od 25. avgusta do 10. septembra počeo je zvaničnim obraćanjem javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

U jednom trenutku došlo je i do situacije koja se ne viđa često. Svetislav Pešić, selektor košarkaša, pružio je cediljicu Bogdanu Bogdanoviću, novom kapitenu, a onda su se obojica nasmejali. Bogdanović je ono što je pisalo na ceduljici čak pokazao i Predragu Daniloviću, predsedniku KSS.

Igrač i košarkaš su se nasmejali, a Bogdanović je klimao glavom, dok je Pešić na to odgovorio osmehom.

Ipak, sam sadržaj tog papirića nije oktriven, niti Pešić, niti Bogdanović nisu otkrili šta je pisalo na njemu, ali je bio ovo pokazatelj koliko je dobra atmosfera u timu uprkos svim otkazima. Uostalom, u jednom trenutku je Bogdanović čak i upalio mikrofon Pešiću, koji je tada shvatio da je zaboravio, pa je samo klimnuo glavom ka igraču.

Ubrzo nakon te ceduljice stigao je odgovor Bogdanovića.

„Izuzetna je čast biti kapiten ove zemlje, svi znamo kakvi su igrači bili pre nas, nadam se da i ja biti dobar kapiten. Svake godine, svako prvenstvo je posebna priča za sebe. Nekad se dođe u punom sastavu, pa se desi neuspeh. Ne osećam da sam nešto moram da radim, niti bih voleo da pravim tužnu atmosferu. Majke mi, jako sam srećan što sam došao. Žao mi je što nemamo saigrače, selektor je pričao sa njima, ali mi smo ovde svi zbog druženja, priprema, reprezentacije, utakmica… Svi su tu iz istih razloga, nadam se uživanju“, rekao je Bogdanović.

Na širem spisku reprezentacije nalaze se sledeći igrači: Nemanja Nedović, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Uroš Trifunović, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Nikola Milutinov, Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Nikola Jović, Ognjen Dobrić, Bogdan Bogdanović, Alen Smailagić, Marko Gudurić, Stefan Jović, Aleksej Pokuševski, Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov i Nikola Topić.

BONUS VIDEO Bogdan Bogdanović o Srbiji, Jokiću, medaljama, govorima u svlačionici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar