Foto: AP Photo/David Zalubowski

Izabranici Majka Melouna su bili ubedljivi, ali neke stvari bodu oči.

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Minesotu Timbervulvs sa 112:109 u petom meču prve runde plej-ofa NBA lige i tako su obezbedili prolaz u narednu rundu gde će odmeriti snage sa Finiks Sansima.

Nikola Jokić i njegovi saigrači su poraženi samo u četvrtom meču, ali je on pokazao najveće slabosti najbolje ekipe iz Zapadne konferencije.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je napad dobro funkcionisao, procenat pogođenih slobodnih bacanja svakako može biti znatno bolji. U prvom meču pogodili su 11 od 17 slobodnih bacanja, drugom 20/25, u trećem su imali samo 13 i pogodili 11, dok su u četvrtom pogodili samo 12 od 18 šuteva sa linije penala.

Ali, raduje procenat iz poslednjeg petog meča kada su sa 88 odsto procenta pogođenih šuteva sa linije penala srušili Minesotu (32/36).

Šut za tri poena nije bio problem, ali zato jeste odbrana iz pik en rola, akcije koju su najviše koristili „vukovi“.

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Bek Minesote Entoni Edvards je to iskoristio i nakon slabe prve utakmice kada je postigao 18 poena redom je ubacivao 41, 36, 34 i 29 poena.

Zajedno sa Rudijem Goberom i Karl Entoni Taunsom je bio nerešiva enigma za odbranu ekipe Majkla Melouna.

Rotacija ekipe se znatno smanjila, ali Meloun još uvek nije uspeo da pronađeonaj „iks“ faktor koji će pokrenuti ekipu kada starteri nisu na terenu.

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Već smo navikli da kada Nikola Jokić ne pogađa Denver gubi, ali je sada slična situacija i sa Džamalom Marijem koji u plej-ofu igra neverovatno.

Sada će im u drugoj rundi na megdan izaći „supertim“ Finiksa, koji u svojim redovima ima velikane kao što su Kevin Durent, Kris Pol i Devin Buker.

„Oni su favoriti za osvajanje titule. Imaju neverovatnu grupu momaka, sa odličnim trenerom. Tako da će to biti veliki izazov za nas“, rekao je Jokić nakon kraja serije sa Minesotom i dodao:

„I uprkos tome košarkaši Minesote su bili konkurentni u svakoj utakmici, osim u prvoj. To je bila jedina laka pobeda za nas. Uradili su sjajan posao, mi smo bili samo malo bolji ovog puta“, rekao je srpski košarkaš.

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Finiks je sigurno pomno pratio mečeve Denvera i sa plejmejkerom Krisom Polom će napasti lošu odbranu Denvera.

Kris Pol je jedan od najboljih asistenata u NBA ligi, dok je Kevin Durent možda i najbolji šuter sa poludistance i njihova zajednička igra će biti jedan od najvećih izazova za ekipu Denvera u drugoj rundi plej-ofa.

BONUS VIDEO Denver pobedom nad Minesotom u petoj utakmici prošao u polufinale zapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar