Crvena zvezda- CSKA Moscow Foto: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde okončali su VTB Superkup bolnim porazom, te su tako zauzeli četvrto mesto na pripremnom turniru u Rusiji.

Zvezda je u meču za treće mesto izgubila od Zenita iz Sankt Peterburga rezultatom 83:70 i to nakon velikog preokreta.

Već u prvoj deonici moglo se naslutiti da će Zenit biti ozbiljan rival crveno-belima, pa je ruski tim imao prednost nakon 10 minuta – 20:16.

Zvezda je uspela da pronađe dobar ritam, odigrala je i kvalitetno u odbrani, pa je drugi period dobila sa 13:23, te otišla na poluvreme sa šest poena viška.

PROČITAJTE JOŠ:

Početkom treće deonice Zvezda je povela i sa 33:43, ali onda kao da se „ugasila“ i Zenit se očas posla vratio u meč, te brzo i preokrenuo – 56:50.

Najefikasnija je bila poslednja deonica (27:20), ali Zenit ne samo da nije ispuštao prednost, nego je skoro sve vreme bio na dvocifrenoj odstojanju.

Crveno-beli su protiv Zenita šutirali 5/20 za tri, što je tek 25%, pa se to može označiti kao jedan od najvećih uzroka poraza.

Najefikasniji pojedinac u Zvezdi bio je Kodi Miler-Mekintajer sa 20 poena, te osam skokova i šest asistencija. Jedini dvocifreni pored njega bio je Ajzea Kenan sa 10 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

U timu Zenita istakao se Dvejn Bejkon sa 19 poena, Aleksandr Šerbenev je dodao 16, a Aleks Pojtres 14.

Tako je Zvezda okončala turnir u Rusiji sa dva poraza i jednom pobedom, što nikako ne može da zadovolji navijače.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar