Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rainey, Pool, File

Užasna priča...

Džejson Vilijams, nekadašnji učesnik Ol-star utakmice NBA lige i košarkaš koji je nastupao za Filadelfija Seventisikserse i Nju Džersi Netse, uvršten je u Kuću slavnih univerziteta Sejnt Džon iz njujorškog naselja Kvins.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, umesto slavlja njegove porodice, ćerke Vizdom i Trajamf odlučile su da upute apel čelnicima ove ustanove kako bi Vilijamsovo ime uklonili sa liste igrača koji su obeležili istoriju škole.

Kako je 18-godišnja Vizdom navela, njen otac je „alkoholičar i nezainteresovani i lenji čovek koji nema nikakvog osećaja za kajanje“.

U daljem toku pisma koje su sestre poslale, Vilijams je optužen za zanemarivanje, emocionalno i verbalno nasilje, kao i činjenicu da uprkos višemilionskom bogatstvu zarađenom u NBA ligi nije pružio gotovo nikakvu finansijsku podršku.

Trijumf je sa druge strane otkrila da je njena sestra bila zaključana u prostoriji za đubre, nazvazvši upravu škole Sejnt Džon budalama:

„Zašto je dobio čast i uvršten je u Kuću slavnih kad sam morala da se borim za preživljavanje, uprkos tebi?“, upitala je ona.

Dodatan razlog za ovakvu reakciju je i tragedija koja se dogodila 2002. godine. Vilijams je, dok se vozio limuzinom, prijateljima pokazivao pušku, koja je tom prilikom opalila, a od posledica ranjavanja vozač Kostas Kristofi je preminuo.

U januaru 2010. godine je priznao krivicu, nakon čega je osuđen na kaznu od pet godina zatvora, ali je izašao nakon godinu i po dana.

„Znam da ne mogu da promenim način na koji nas gleda i tretira, ali znam i da izvinjenje nikada nije stiglo“, napisala je Vizdom.

Uprkos tome, Džejson je odbio da komentariše, a iz ovog univerziteta su najavili da će ceremonija biti održana prema prethodnim najavama.

BONUS VIDEO Najplaćeniji košarkaši u istoriji NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar